Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας κατά τη διάρκεια των εορτών

Εκτύπωση

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας κατά τη διάρκεια των εορτών

24/12/09

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

Στους δρόμους βγήκαν για ακόμα μια χρονιά οι αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, που πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς ελέγχους τόσο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο όσο και κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Κατά την περίοδο των γιορτών οι αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός όλο το 24ωρο και θα εφαρμόζουν αυστηρά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών προκειμένου να περάσουν αναίμακτα οι φετινές γιορτές. 

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι για να περάσουμε όλοι καλά, θα πρέπει να λάβουμε κάποια στοιχειώδη μέτρα σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια. Να φοράτε ζώνες όταν οδηγείτε είτε είστε μέσα στην πόλη είτε εκτός πόλης, να μην οδηγείτε μεθυσμένοι και τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι όταν οδηγούν δίκυκλα να φοράνε κράνη», επισημαίνει ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου, Γιώργος Τσαχάκης.

Τα μέτρα του τμήματος τροχαίας Ρεθύμνου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν συνεχούς ελέγχους σε επικίνδυνες παραβάσεις όπως υπέρβαση ορίων ταχύτητας, επικίνδυνη οδήγηση και μέθη καθώς είναι οι κυριότερες και αυτές που προκαλούν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.
«Σαν επικίνδυνη παράβαση είναι η αντικανονική προσπέραση και οι επικίνδυνοι ελιγμοί στους δρόμους. Όλα αυτά συντελούν ούτως ώστε να έχουμε αυξημένη παραβατική συμπεριφορά.
Παράκληση ειδικά για αυτές τις ημέρες να οδηγάμε πιο συνετά για να ευχαριστηθούμε τις ημέρες που έρχονται
», τόνισε ο κ. Τσαχάκης.

Παράλληλα η αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου θα εντείνει την αστυνόμευση και μέσα στην πόλη καθώς κατά τη διάρκεια των εορτών παρατηρείται έξαρση των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, λόγω της απουσίας των ιδιοκτητών καθώς για μια σειρά ακόμα παραβάσεων.
« Η υπηρεσία μας έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα για το οδικό δίκτυο. Σε καθημερινή βάση και όλο το 24ωρο υπάρχει αυτοκίνητο της τροχαίας και το συμβατικό αυτοκίνητο για τις ταχύτητες. Στην πόλη υπάρχουν συνεργεία ελέγχου για παραβάσεις όπως η μέθη και για αυτό θα είμαστε έξω από κάθε κέντρο και θα κάνουμε αλκοτέστ», σημείωσε ο κ. Τσαχάκης.

Μ.Κ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία