Ξεκίνησαν από την Δευτέρα εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για τα τρόφιμα

Εκτύπωση

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα εντατικοί έλεγχοι στην αγορά για τα τρόφιμα

  • Τέσσερις παραβάσεις μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει το κλιμάκιο ελέγχου σε κρεοπωλεία του Ρεθύμνου

24/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Εδώ και τρεις ημέρες έχουν ξεκινήσει οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από το κλιμάκιο ελέγχου τροφίμων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και οι οποίοι θα συνεχιστούν καθ? όλη τη διάρκεια των εορτών.
Μάλιστα σύμφωνα και με τον  προϊστάμενο της διεύθυνσης ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης οι έλεγχοι γίνονται σε όλους τους χώρους, με έμφαση περισσότερο στο ποτό και συγκεκριμένα στην τσικουδιά, μετά και το τελευταίο περιστατικό προσωρινής τύφλωσης ενός νεαρού στο νομό, ο οποίος νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
«Θέλουμε να διαπιστώσουμε και την ποιότητα της τσικουδιάς και των άλλων ποτών, χωρίς βέβαια να ελέγχουμε και τους άλλους πιθανούς παράγοντες που προκάλεσαν αυτά τα προβλήματα. Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και να συνεχιστούν, ήδη το κλιμάκιο ελέγχου είναι στην αγορά και γενικά η κατάσταση από προσφοράς αγαθών είναι μεγάλη», σημείωσε ο κ. Τάσος Τριποδιανάκης.

Από τους ελέγχους που έχει κάνει μέχρι και σήμερα το κλιμάκιο της διεύθυνσης ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, έχει διαπιστώσει τέσσερις παραβάσεις σε κρεοπωλεία του Ρεθύμνου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στο ποσό των χιλίων ευρώ!

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεχτικοί στις αγορές τους. Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης επισημαίνει τα σημαντικότερα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής ώστε να μην παραπλανηθεί.
« Πρώτα από όλα, όλα τα σφάγεια πρέπει να είναι σφαγμένα σε χώρους ελεγχόμενους από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες που σημαίνει ότι πρέπει να είναι σφραγισμένα. Ασφράγιστα κρέατα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά. Θα πρέπει λοιπόν ο καταναλωτής να προσέχει εκτός από την τιμή, τις πινακίδες όλων των αγαθών για να ξέρει τι αγοράζει», επεσήμανε ο κ. Τριποδιανάκης.

Τέλος ο προϊστάμενος της διεύθυνσης ανάπτυξης της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τις τιμές των προϊόντων επισημαίνει ότι κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.
Μάλιστα οι τιμές στα αμνοερίφια που έχουν την τιμητική τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία