Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στην πόλη

Εκτύπωση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στην πόλη

  • Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνεχιστεί ο σχεδιασμός που έχει ξεκινήσει και αφορά την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη στο Ρέθυμνο

23/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Σε εργοτάξιο θα μετατραπεί τον επόμενο χρόνο η πόλη Ρεθύμνου, αφού τρία τουλάχιστον έργα έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευή τους.
Πρόκειται για το έργο της Παχλά, που αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από το ελεγκτικό συνέδριο, το έργο της οδού Αποστολάκη στην παλιά εθνική οδό και τα έργα ανάπλασης στην δυτική πλευρά της πόλης, που έχουν δημοπρατηθεί.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ματθαίος Τσιμπισκάκης αναφέρθηκε και στα έργα που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για την πόλη.
«Τα έργα τα οποία είναι υπερώριμα και τα οποία αισιοδοξούμε ότι θα έχουν μια πολύ θετική και άμεση ανταπόκριση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι ο δρόμος Δημακοπούλου-Γερακάρι.
Εδώ θα ήθελα να πω ότι η ΔΕΗ έχει ολοκληρώσει την μελέτη υπογειοποίησης των έργων αυτών. Ήταν μια ενέργεια που καθυστερούσε την ωριμότητα του έργου αλλά πλέον έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη από τη ΔΕΗ, με τον προϋπολογισμό που βγαίνει, άρα δεν υπάρχει πλέον θέμα ωριμότητας για το έργο αυτό και αισιοδοξούμε ότι θα είναι από τα πρώτα έργα που θα εγκριθούν στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης
».  

Η δημοτική αρχή όμως σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να εντάξει στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης τέσσερα τουλάχιστον έργα, προκειμένου να γίνουν εργασίες ανάπλασης και να αποκτήσει μια άλλη όψη η πόλη.
Σε αυτά εντάσσεται και το έργο των οδών Κριάρη-Κουρμούλη, όπου αναμένεται να κατασκευαστούν μεταξύ άλλων πεζοδρόμια αλλά και ποδηλατόδρομος.
« Πριν από μια εβδομάδα μας έστειλε ο μελετητής την οριστική μελέτη που αφορά την ανάπλαση Κριάρη-Κουρμούλη, είναι μια περιοχή του δήμου που δυστυχώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για να περάσει ο πεζός.
Ήταν ένα έργο που το βάλαμε σε άμεση προτεραιότητα, ένα αρκετά μεγάλο έργο γιατί περιλαμβάνει όλη την περιοχή της Κουρμούλη από την αρχή του σχεδίου πόλης νότια έως και τον δημοτικό κήπο και από το ύψος του κλειστού γυμναστηρίου Μελίνα Μερκούρη μέχρι τον αγιοβασιλιώτικο δρόμο, όπου εκεί εμπεριέχεται και το ρέμα Κριάρη που είναι ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο της πόλης σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον
», ανέφερε ο κ. Τσιμπισκάκης.

Τώρα σε εξέλιξη στην πόλη του Ρεθύμνου βρίσκονται τα έργα ανάπλασης που γίνονται στην πλατεία της μητρόπολης αλλά και στην παλιά πόλη.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου όλα έργα στα οποία είτε έχει προχωρήσει είτε θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, είναι προσαρμοσμένα στον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Ο δήμος Ρεθύμνου έχει και το μέτρο και το μέγεθος αλλά και την φυσιογνωμία να είναι ένας δήμος μοντέλο πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό δεν προέκυψε από την δημοτική αρχή με βάση τις εξαγγελίες της τελευταίας κυβέρνησης , ήταν μια πάγια πολιτική μας, την οποία εφαρμόσαμε από την αρχή της δημοτικής περιόδου.
Όλα τα έργα μας είναι προσαρμοσμένα σε αυτή τη φιλοσοφία και τη λογική και στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε σε ένα μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα μια πόλη πρότυπο σε ότι αφορά τη πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη
», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία