«Χαράς Ευαγγέλια» για χιλιάδες παραγωγούς του νομού

Εκτύπωση

«Χαράς Ευαγγέλια» για χιλιάδες παραγωγούς του νομού

  • Ξεκίνησε χθες να καταβάλλεται στους δικαιούχους το 60% της επιδότησης

22/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Από νωρίς χθες το πρωί  και στα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας στο νομό Ρεθύμνου καταβάλλεται το 60% της επιδότησης σε όσους παραγωγούς την δικαιούνται. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού έσπευσαν στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να λάβουν το μαγικό ποσό, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 35 εκατομμύρια ευρώ περίπου και για τους 25 χιλιάδες δικαιούχους.

«Πιστώθηκαν σήμερα οι λογαριασμοί των δικαιούχων των επιδοτήσεων. Σήμερα ήρθαν πάρα πολλοί στο υποκατάστημα της αγροτικής στην Καλλιθέα, διότι είχαν ενημερωθεί. Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουν τα χρήματά τους οι παραγωγοί πριν τις γιορτές. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι ο αγώνας δρόμου που γίνεται από τις ενώσεις, το υπουργείο ή τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρουν οι δικαιούχοι τα χρήματά τους δυο ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι λάθος. Θα πρέπει οι παραγωγοί να παίρνουν γρηγορότερα τα χρήματα», σημείωσε χθες ο διευθυντής του υποκαταστήματος της αγροτικής στην Καλλιθέα, Γιάννης Νικολούδης.

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά φέτος οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώθηκαν λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, γεγονός που έχει δυσαρεστεί αρκετούς.
Τώρα τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι παραγωγοί για να λάβουν από τα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας το 60% της επιδότησης είναι τα εξής, σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη :
"Οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα λέει ότι αν αναγράφεται το ποσό που παίρνουν σήμερα σαν προκαταβολή δεν το πάρουν και επιδότηση θα πρέπει να το επιστρέψουν. Αν είναι τελικά δικαιούχοι θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό πληρωμής η προκαταβολή και θα πάρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απομένει. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε περιπτώσεις που θα πάρουν πίσω την επιδότηση παρά μόνο αν κάποιος δεν είναι δικαιούχος και αποδεχτεί από την ψηφιοποίηση, δεν έχει τις εκτάσεις για να πάρει την επιδότηση".
Εν τω μεταξύ για να μην επικρατεί το αδιαχώρητο όπως έγινε σήμερα στα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας , οι δικαιούχοι θα μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες και μετά τις γιορτές για να λάβουν το χρηματικό ποσό που δικαιούνται ενώ η πληρωμή θα γίνει με τραπεζική διευκόλυνση.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία