«Οικογενειακά» επέλεξαν να περάσουν φέτος τις γιορτές οι Ρεθεμνιώτες

Εκτύπωση

«Οικογενειακά» επέλεξαν να περάσουν φέτος τις γιορτές οι Ρεθεμνιώτες

  • Παρατηρείται μείωση έως 60% σε σύγκριση με πέρσι αυτών που θα ταξιδέψουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων
  • Σύμφωνα και με δημοσκόπηση της ηλεκτρόνικής εφημέρίδας AgoraPress.gr μόνο το 26% θα ταξιδέψει εκτός Ρεθύμνου, ενώ οι συμμετέχοντες της δημοσκόπησης είναι χρήστες του διαδικτύου.

      22/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Σε συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι Ρεθεμνιώτες.
Η οικονομική κρίση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο αισθητή στα πορτοφόλια των πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι τουριστικοί πράκτορες του νομού, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά υπάρχει μείωση 60% αυτών που θα ταξιδέψουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Πράγματι φαίνεται ότι τους Ρεθεμνιώτες τους «χτύπησε» η κρίση και μάλιστα πολύ δυνατά. Δηλαδή η πτώση στην κίνηση είναι πάνω από 60% σε σχέση με άλλες χρονιές. Υπάρχουν ακόμα ορισμένοι βέβαια που μπορούν να ταξιδέψουν, συνήθως είναι οι συνταξιούχοι που έχουν έναν standar μισθό και μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Αντίθετα οι νέοι και οι επαγγελματίες δυστυχώς θα παραμείνουν στο Ρέθυμνο», ανέφερε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων στο νομό, Γιάννης Τριποδιανός.

Τώρα για τους λίγους τυχερούς που είχαν χρήματα αλλά και χρόνο, επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στο εξωτερικό αλλά και στην βόρεια Ελλάδα.

«Οι πιο πολλοί - σύμφωνα με τον κ. Τριποδιανό - επέλεξαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι, στη Βιέννη, στη Πράγα, στη Βουδαπέστη, είναι τα γνωστά πλέον σημεία χειμερινών διακοπών.
Για την Ελλάδα είναι η Φλώρινα και επίσης Δυτική Μακεδονία και Θράκη
».

Από την πλευρά τους οι τουριστικοί πράκτορες για τις φετινές γιορτές προχώρησαν σε μείωση των τιμών κοντά στο 10% περίπου κυρίως στις εκδρομές.
Κάτι όμως που δεν φάνηκε αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, που πλέον λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, τα ταξίδια μοιάζουν είδος πολυτέλειας. 


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία