Κυριακή, Ρέθυμνο & Αφρικανικές θερμοκρασίες.

Εκτύπωση

Κυριακή, Ρέθυμνο & Αφρικανικές θερμοκρασίες.

  • Χαρά θεού ... χαρά παιδιών!

       20/12/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Η ενίσχυση των νοτίων ανέμων στη Νότια πλευρά της Ελλάδας έφεραν καλοκαιρινό τοπίο στη χώρα, με αιχμή του δόρατος βέβαια στη Κρήτη, όπου το χαμηλό βαρομετρικό σε συνδυασμό με το Αφρικανικό κλίμα προσέφεραν στους Ρεθυμνιώτες σήμερα Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, μια περίεργη αλλαγή.

Στη καρδιά λοιπόν του χειμώνα και το Ρέθυμνο αντί να ντύνεται σιγά σιγά στα λευκά, κάνει κλιματολογική στροφή και η θερμοκρασία σήμερα στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου!
Αυτό βέβαια το εκμεταλλευτήκαν και οι Ρεθυμνιώτες που άδραξαν της ευκαιρίας και ξεχύθηκαν στα χωριά και στην επαρχιακή πλευρά του Νομού μαζί με τις οικογένειές τους, προς τέρψιν των μικρών παιδιών.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι υψηλές για την εποχή τιμές της θερμοκρασίας λειτουργούν κατά και την πανδημικής εξάπλωσης του ιού Η1Ν1.
Προσοχή όμως στο τι μπορεί να «κουβαλάει» αυτό το Αφρικανικό ρεύμα, διότι ενίοτε μας έρχονται και διάφορα περίεργα και στραβά από την Αφρική.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο χειμώνας θέλει και τι κρύο του, τα Χριστούγεννα ζητούν και το χιονάκι τους, το οποίο μάλλον δεν θα δούμε κατά τις Άγιες αυτές μέρες.

Συμβουλή της ημέρας: Βγείτε έξω, διασκεδάστε και ζήστε με τις οικογένειές σας τις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης που μπορεί σας να προσφέρει αυτή η  Κυριακάτική ζεστή ανάσα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία