ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εκτύπωση

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

19/12/09

Συνεδρίασε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου με θέματα  ημερήσιας διάταξης της γνωμοδότηση επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την υποβολή προτάσεων για ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό και κατάργηση σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την παρουσίαση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού και σειρά άλλων θεμάτων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αρνητική γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναφέρεται στο έργο "Γραμμή μεταφοράς 150 KV Υ/Σ ΔΕΗ ΣΠΗΛΙΟΥ - Υ/Σ ΔΕΗ ΜΟΙΡΩΝ στην Περιφέρεια Κρήτης (Νομοί Ρεθύμνης - Ηρακλείου" με το σκεπτικό ότι το Σώμα δεν ενημερώθηκε από τη ΔΕΗ με ακρίβεια για τους οικισμούς από όπου θα διέρχεται το έργο, ούτε και για την ακριβή απόσταση της Γραμμής Μεταφοράς από τους οικισμούς.
Τέλος το Σώμα ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο "Τροποποίηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αιολικού σταθμού ισχύος 4,8 MW στη θέση "Κουτσοτρούλης" του Δήμου Κουλούκωνα".

Αμέσως μετά, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας για ίδρυση, προαγωγή, υποβιβασμό και κατάργηση σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2010 - 2011.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας έχει ως εξής:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Προαγωγή Σχολείων

 1. το 8/θεσιο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου σε 10/θεσιο με την επωνυμία10ο 10/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
 2. Το 5/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων σε 6/θεσιο με την επωνυμία 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων.
 3. Το 6/θεσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πράματος σε 9/θεσιο με την επωνυμία 9/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.
 4. Το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γαράζου σε 3/θεσιο με την επωνυμία 3/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γαράζου.
 5. Το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου σε 2/θεσιο με την επωνυμία 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου.

Υποβιβασμός Δημοτικών & Νηπιαγωγείων

Κανένα

Ιδρύσεις Δημοτικών & Νηπιαγωγείων

Κανένα

Συγχωνεύσεις Δημοτικών & Νηπιαγωγείων

 1. Το 1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μέρους με το 5/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων.
 2. Το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γερακαρίου με το 5/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων.
 3. Το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ακουμίων με το 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου.
 4. Το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Φρατζεσκιανών Μετοχίων με το 5/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου.
 5. Το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Βενίου με το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γαράζου.
 6. Το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Άνω Μέρους με το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Αποστόλων.
 7. Το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Γερακαρίου με το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Αποστόλων.
 8. Το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Βενίου με το 1/θεσιο Νηπιαγωγείο Γαράζου.

Κατάργηση Δημοτικών & Νηπιαγωγείων

Κανένα

Μετονομασία Δημοτικών & Νηπιαγωγείων

Το 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Άδελε μετονομάζεται σε 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής. 

Διατήρηση οργανικότητας Σχολικών Μονάδων

 1. 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Νίθαυρης
 2. 3/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μελάμπων
 3. 3θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μυριοκεφάλων
 4. 3/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ρουστίκων
 5. 4/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Πρινέ
 6. 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
 7. 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάμαντα
 8. 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μελιδονίου

Στη συνέχεια εγκρίθηκε η 5η τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009 της Νομαρχίας Ρεθύμνου και ακολούθησε η παρουσίαση ? συζήτηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μετά από αίτηση του Νομαρχιακού Συμβούλου, κ. Γιάννη Παρασύρη.
Ο κ. Παρασύρης παρουσίασε στο Σώμα παρουσίαση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού μετά από καταγραφή, που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού της Νομαρχίας Ρεθύμνου και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, επισημάνθηκε η υστέρηση του Νομού σε αθλητικές υποδομές, που οδηγεί στην μη αξιοποίηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και  στην αδυναμία εξυπηρέτησης των αθλητικών σωματείων καθώς και των πολιτών, που θα ήθελαν να γυμναστούν. Όπως τονίστηκε είναι ανάγκη να υπάρξει ένας κεντρικός συντονισμός σε επίπεδο Νομού, ώστε να μην δαπανώνται χρήματα για υποδομές, που δεν είναι βιώσιμες.

Το Σώμα όρισε το 7 μελες  Δ.Σ. του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέων (ΝΟΠΑΝ), την ίδρυση του οποίου αποφάσισε πριν από 5 μήνες. Το ΔΣ του ΝΟΠΑΝ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης

Μέλη: Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, κ.κ. Μανώλης Παπυράκης (υπεύθυνος Πολιτισμού), Γιάννης Παρασύρης (υπεύθυνος Αθλητισμού), Κώστας Μαθιουδάκης, ο Δήμαρχος Λάμπης, κ. Γιάννης Ταταράκης ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Νομού και ο εκάστοτε Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Νομαρχίας.

Τους Νομαρχιακούς Συμβούλους αναπληρώνει ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Ουρανός και τον Δήμαρχο Λάμπης, ο Δήμαρχος Φοίνικα, κ. Μανώλης Μαστορογιαννάκης.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της Αντινομάρχη Ρεθύμνου, κ.Γιάννας Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η κ. Κεφαλογιάννη διευκρίνισε ότι με πρωτοβουλία της Αντινομάρχη Χανίων, κας Παπαμαρκάκη, ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας για το θέμα, προκειμένου να προβούν σε ψηφίσματα, που θα αποσταλούν στη Βουλή των Κοινοτήτων της Αγγλίας, καθώς και στο ΥΠΕΣΔΔΑ ώστε αυτό να τη γνωστοποιήσει στην Ευρωπαϊκή κοινότητα.
Σχετικό ψήφισμα έλαβε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου. Τέλος το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητηθεί η παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας για τη σωστή συνολική έκδοση ή επανέκδοση του έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

Εκτός ημερησίας διάταξης, το Σώμα αποφάσισε τα εξής:

 • Υποβολή πρότασης για ένταξη στα πλαίσια της Πρόσκλησης "Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κρήτης" με τίτλο "Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ενημέρωσης καιρικών φαινομένων για την αποτροπή φυσικών καταστροφών στο Νομό Ρεθύμνου"
 • Τροποποίηση του Συμβουλίου Χ.Ο.Π. Ρεθύμνου
 • Να γνωμοδοτήσει θετικά για τη σκοπιμότητα των επενδύσεων "Εκσυγχρονισμός Μονάδας παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών της εταιρίας Χριστόφορος Δασκαλάκης ΑΒΕΚΤΕ" και " Ίδρυση τυροκομικής μονάδας στη θέση Χουμέρι Δήμου Γεροποτάμου της εταιρίας Ανθούλα Κόκκινου & ΣΙΑ ΟΕ"


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία