Την Δευτέρα ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους

Εκτύπωση

Την Δευτέρα ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους

  • Το 60% της επιδότησης θα λάβουν όσοι παραγωγοί έχουν ενταχθεί στον επιτόπιο έλεγχο

19/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά ο μήνας Δεκέμβριος για χιλιάδες παραγωγούς του νομού Ρεθύμνου, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 21 του μήνα θα μπορούν να προσέλθουν στα υποκαταστήματα της αγροτικής τράπεζας, για να πάρουν το μαγικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης του 2009. «Όπως μας ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η ΠΑΣΕΓΕΣ στα βιβλιάρια των παραγωγών θα είναι την Δευτέρα, τα χρήματα. Θα είναι με τραπεζική διευκόλυνση και θα κατατεθεί το 60%. Το υπόλοιπο θα κατατεθεί με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου, Νίκος Μπιρλιράκης.

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, οι 25 χιλιάδες συνολικά αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Μια μικρή ανάσα, λίγο πριν και τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεδομένου και των υπέρογκων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.
Επιπλέον σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου, μετά την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, οι δικαιούχοι θα λάβουν και το υπόλοιπο ποσό.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου συνεχίζονται, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο σε αρκετά δυσμενή θέση.
Η τιμή που πωλείται αυτή την ώρα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κυμαίνεται από 2 ευρώ έως 2 ευρώ και δέκα λεπτά.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία