Συμβολική κατάληψη στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου

Εκτύπωση

Συμβολική κατάληψη στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου

  • Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος απαιτούν την άμεση ολοκλήρωση της επέκτασης του νοσοκομείου
  • O Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Αντ. Φουρναράκης στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία FM 102,7


     18/12/09
 
του Βασίλη
Κασιμάτη

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, με βασικό αίτημά τους στην αύξηση των κονδυλίων για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2010, οι γιατροί του Ρεθύμνου που συμμετέχουν στην απεργία, προχώρησαν νωρίς χθες το μεσημέρι σε συμβολική κατάληψη στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που «καρκινοβατεί» εδώ και 13 χρόνια.

O Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Αντ. Φουρναράκης κατείγγειλε σήμερα στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία FM 102,7 ότι η σύμβαση ΔΕΠΑΝΟΜ-εργολάβου έχει εκπέσει από 15/6/09 λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, πράγμα που απέκρυψαν έως τώρα και οι δύο κυβερνήσεις, τις οποές θεωρεί συμμέτοχους σε αυτή την πράξη.

«Δεκατρία χρόνια είναι πολλά. Πρόσφατα και γραπτά πλέον η ΔΕΠΑΝΟΜ, μας ενημερώνει ότι λόγω έλλειψης πιστώσεων διακόπτονται οι εργασίες σε 14 νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Να πω απλά χαίρω πολύ?το ξέραμε ήδη αυτό από τον περασμένο Μάιο, ότι το έργο έχει σταματήσει κυρίως λόγω έλλειψης πιστώσεων», ανέφερε επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου, Αντώνης Φουρναράκης.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανησυχία των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του Νοσοκομείου για το παρατεινόμενο «βάλτωμα» του έργου τους τελευταίους μήνες και ζητούν την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, βάση και των σοβαρών προβλημάτων στις περισσότερες κλινικές του γενικού νοσοκομείου.

«Το βασικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι κλείνοντας με τις εργασίες το παράθυρο των πρώτων βοηθειών, αυτή τη στιγμή οι πρώτες βοήθειες για δέκα τουλάχιστον χρόνια και παραπάνω λειτουργούν σε απάνθρωπες συνθήκες όχι ανθυγιεινές, απάνθρωπες για τους ανθρώπους που δουλεύουν αλλά και που εξετάζονται», σημείωσε η παθολόγος του γενικού νοσοκομείου, Ελένη Ιωαννίδου.

Από την πλευρά του το μέλος των ειδικευόμενων γιατρών, Φοίβος Κακαβήτσας επεσήμανε πως: «Σαν ειδικευόμενοι γιατροί που βιώνουμε την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο, είμαστε πλέον απογοητευμένοι εκτός από αγανακτισμένοι. Οι πρώτοι που κόλλησαν την νέα γρίπη στο Ρέθυμνο ήταν γιατροί, συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, έρχονται οι ασθενείς στα ΤΕΠ και κολλάει ο ένας τον άλλο. Το νέο κτίριο έχει «στοιχειώσει», μιλάμε πλέον για κοροϊδία από πλευράς της πολιτείας».

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι καλούν την τοπική κοινωνία να συστρατευτεί μαζί τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες στον τομέα της δημόσιας υγείας στο νομό. «Δεν μπορεί να διατηρεί και να χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός golden boys όπως αυτά της ΔΕΠΑΝΟΜ, με τα αποτελέσματα που βλέπετε σήμερα. Θεωρούμε ότι όλοι μαζί, όλοι οι φορείς και οι πολίτες του νομού, όλοι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτό που λέμε δημόσια υγεία ,πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή δημόσια υγεία
», τόνισε ο κ. Φουρναράκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία