Αύξηση δημοτικών τελών..να λέγεται ολόκληρη η αλήθεια!

Εκτύπωση

αύξηση δημοτικών τελών ...

να λέγεται ολόκληρη η αλήθεια!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η πλειοψηφία αποφάσισε την επιβολή αύξησης στα δημοτικά τέλη κλπ.

του Νίκου Νίνου
Δημοτικού Συμβούλου


Ο κ δήμαρχος με δηλώσεις του που δημοσιοποιήθηκαν στον τοπικό τύπο της 9)12 υπεραμύνθηκε της εισήγησης του , και της απόφασης των δικών του δημοτικών συμβούλων, για αύξηση των δημοτικών τελών, επικαλούμενος κάποια επιχειρήματα, με επιμύθιο την χρησιμότητα της «ολόκληρης αλήθειας»!

Επειδή συμφωνώ μαζί του για την ανάγκη της ¨ «ολόκληρης αλήθειας», είμαι υποχρεωμένος να του υπενθυμίσω κάποια «κομμάτια» της αλήθειας ,τα οποία δεν είπε.

Επί χρόνια «φωνάζω» ,ότι δεν μπορώ να δεχθώ το κατά κόρον χρησιμοποιούμενο, από την δημοτική αρχή, τις τελευταίες τετραετίες , «δεν έχουμε λεφτά».

Δυστυχώς ο σημερινός δήμαρχος αναδεικνύεται σε άξιο συνεχιστή της ίδιας επίκλησης.

Πρόσφατα ,από τον τοπικό τύπο στο γειτονικό Ηράκλειο, αναδείχθηκε μια χρόνια αρνητική πραγματικότητα, κατά την οποία  1370 κτίρια δεν  εχρεώνοντο δημοτικά τέλη.

Από πέρυσι είχα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο , την υποχρέωση του δήμου να εισπράττει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Είχε αναλάβει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να ερευνήσει το θέμα, και να φέρει σχετική εισήγηση- ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο της έρευνας του προέδρου, υποθέτω όμως ότι θα έχει « πολύ ζουμί»!

Πολύ περισσότερα ,από μένα, σίγουρα, γνωρίζει ο κ δήμαρχος, τον οποίο ασφαλώς θα έχει ενημερώσει ο πρόεδρος.

Με γραπτή ερώτηση  μου προς τον κ δήμαρχο ,η οποία διαβάσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την ανωτέρω πραγματικότητα που δημοσιοποιήθηκε στο Ηράκλειο, είχα ζητήσει απαντήσεις στο θέμα «ποιοι δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη στον  δήμο μας». Απάντηση δεν πήρα ακόμη.

Στο δημοτικό συμβούλιο ,όταν συζητήθηκε το θέμα της επιβολής αύξησης δημοτικών τελών κλπ, ο υποφαινόμενος ,επικαλούμενος το «πολύ περισσότερο Ρέθυμνο, που δεν γνωρίζει το δημοτικό ταμείο», εισηγήθηκα την θέση της δημοτικής μας ομάδας για μηδενικές αυξήσεις , και την αύξηση των δημοτικών εσόδων με την «σύλληψη» των αγνώστων ( στον δήμο!) κτιρίων!

Ο κ δήμαρχος συμφώνησε μεν ,για την αλήθεια και το ύψος της διαφεύγουσας φορολογητέας «ύλης», αλλά προχώρησε στις αυξήσεις των δημοτικών τελών!

Άρα ο κ δήμαρχος είπε την μισή αλήθεια στην απάντηση-αντίδραση του, στις διαμαρτυρίες - καταγγελίες τοπικών φορέων, κατά της αύξησης των δημοτ τελών.

Και ,όπως ο ίδιος επεσήμανε, η μισή αλήθεια «είναι παραπλάνηση»!

Κλείνοντας ,καλώ τον κ δήμαρχο να πράξει το αυτονόητο.

Να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της έρευνας του προέδρου [ για να μάθουμε ποιες χιλιάδες κτίρια αποφεύγουν την καταβολή των νόμιμων υποχρεώσεων τους, και ποιες χιλιάδες μ2 δεν πληρώνουν ούτε δημ τέλη ούτε ΤΑΚ!] και να σταματήσει το «φόρτωμα» των δημοτικών τελών στους ίδιους- και τους ίδιους, (στους «μισούς») Ρεθυμνιώτες!

Τα φορολογικά βάρη κατανέμονται σε όλους.

Αν αυτό τηρηθεί και υλοποιηθεί στον δήμο μας, σίγουρα θα υπάρχουν περιθώρια όχι μόνον μηδενικής αύξησης ,αλλά σημαντικής και μεγάλης μείωσης των δημοτικών τελών!

Αυτή , για τον δήμο μας, είναι η  «¨ολόκληρη αλήθεια»!

Αυτήν λέμε στους συμπολίτες, και ελπίζουμε να μην χρειασθεί να επανέλθουμε!

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία