Ο ΣΥΝ για την οικονομία

Εκτύπωση

Ο ΣΥΝ για την οικονομία

  • Οι θέσεις του ΣΥΝ απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στη χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος
  • Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας

       18/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την διαφυγή της χώρας μας από την οικονομική κρίση που μαστίζει εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, συζητήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κέντρο της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, κ.Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος και ενημέρωσε τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος, για τις θέσεις του ΣΥΝ απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Είχαμε 80 τίτλους μέτρων που πρόκειται να παρθούν και χθες 10 δέκα προτάσεις για την διαφάνεια πάλι ως τίτλους. Θεωρούμε ότι οι τίτλοι μέτρων αλλά και οι προτάσεις για την διαφάνεια δεν αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση. Βεβαίως όποιο μέτρο παρθεί υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς, κατά τη γνώμη μας είναι θετικό και για να ξεκινήσουμε από τα ζητήματα της διαφάνειας ένα πρώτο ζήτημα είναι να μας πει ο πρωθυπουργός τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει από την ευρωπαϊκή ένωση και τις Βρυξέλλες, κάτι που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας.

Ο γραμματέας του κόμματος στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στις πολιτικές που ακολουθούν τα δυο μεγάλα κόμματα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα επικοινωνιακό παιχνίδι τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

«Έχουμε δυο διαφορετικούς δρόμους, τους δρόμους που κρατάει αυτή τη στιγμή ή που προτείνει μέσω του προϋπολογισμού η κυβέρνηση, που λίγο πολύ είναι παρεμφερής με δρόμο που είχε και η ΝΔ πριν τις εκλογές και οι συγκεκριμένες προτάσεις που κάνει ο συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση, στηριζόμενοι στην αύξηση των εισοδημάτων αλλά και στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα, είναι μεταξύ άλλων να στηριχτεί η απασχόληση, και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, «κάτι που θα προκαλέσει νέους κύκλους ζήτησης και θα δώσει και μια ώθηση στην οικονομία, που είναι και το ζητούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση που κάνει ο συνασπισμός για έκδοση λαϊκών ομολόγων, που θα οδηγήσουν σε εσωτερικό δανεισμό τη χώρα και όχι στα αυξημένα επιτόκια που καταχρεώνουν συνεχώς τη χώρα από τον δανεισμό από τις τράπεζες και το εξωτερικό».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία