Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Εκτύπωση

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

18/12/09

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης για το έτος 2009.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκαν:

1.- Ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου για το έτος 2010.

2.- Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε εταιρικό σχήμα για την υποβολή πρότασης στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013 για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες δράσεις κοινής προώθησης - προβολής κρητικών και κυπριακών προϊόντων και επιχειρήσεων στην Κρήτη και στην Κύπρο».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προτεινόμενου για χρηματοδότηση έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.200.810,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου που προτείνεται να υλοποιήσει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ανέρχεται στο ποσό των 110.700,00 ευρώ.

Το εταιρικό σχήμα αποτελούν από Ελληνικής πλευράς τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης και από Κυπριακής το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

3.- Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για την από κοινού διοργάνωση δραστηριοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) με σκοπό την εκεί προώθηση Ρεθεμνιώτικων προϊόντων και υπηρεσιών και γενικότερα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής κοινότητας του Ν. Ρεθύμνης.

Η συνεργασία, ειδικότερα, αφορά: α) στην οργάνωση τόσο κλαδικών όσο και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ, β) στη συμμετοχή Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων σε κλαδικές ή/και γενικές εκθέσεις προϊόντων και υπηρεσιών στις ΗΠΑ, γ) στην οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και άλλων συναντήσεων στις ΗΠΑ, δ) στην οργάνωση συναντήσεων με εξέχουσες όσο και διεθνείς προσωπικότητες στις ΗΠΑ, ε) στην οργάνωση ειδικών συναντήσεων ενημέρωσης των υπαλλήλων Ελληνικών κρατικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, στ) στην οργάνωση πολυκλαδικών αποστολών για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση επισήμων Ελληνικών κρατικών επισκέψεων στις ΗΠΑ.

4.- Ο ορισμός εκπροσώπων του Επιμελητηρίου για τη συγκρότηση επιτροπών του Τμήματος Εμπορίου της Ν. Α. Ρεθύμνης, ως εξής:

4.1) Επιτροπή προμηθειών:
α) Εμμανουήλ Κλάδος, ως τακτικός, β) Ιωάννης Δαφνομήλης, ως αναπληρωματικός 

4.2) Επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων διαγωνισμών:
α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Εμμανουήλ Τζανακάκης, ως αναπληρωματικός

5.- Η επιχορήγηση του Συλλόγου Τυροκόμων Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 3.000,00 ευρώ, για αντιμετώπιση λειτουργικών του εξόδων και τη συνέχιση της προσπάθειάς του για κατοχύρωση, ανάδειξη και προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων του Νομού μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία