Νέα πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων

Εκτύπωση

Νέα πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων

  • Πραγματικότητα αποτελεί η νέα ομοσπονδία που δημιούργησαν οι ενώσεις βενζινοπωλών του νησιού

17/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Μια μακροχρόνια σκέψη των προέδρων και των τεσσάρων ενώσεων της Κρήτης, έλαβε σάρκα και οστά.
Έτσι λοιπόν από την Κυριακή αποτελεί πραγματικότητα η νέα πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων.
Στην νέα ομοσπονδία συμμετέχουν μέχρι στιγμής έξι συνολικά ενώσεις της χώρας.
Πρόεδρός της είναι ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος και ταμίας ο πρόεδρος της Ρεθεμνιώτικης ένωσης βενζινοπωλών,
κ. Ηρακλής Ξυδάκης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Ξυδάκη, οι βενζινοπώλες του νησιού προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια διότι είναι κάθετα αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται η πανελλήνια ομοσπονδία τα προβλήματα του κλάδου.
«Βλέπαμε ότι η ομοσπονδία δεν λειτουργούσε πλέον. Βλέπαμε μια ομοσπονδία που δούλευε πιο πολύ κομματικά και εταιρικά. Για μας δεν σημαίνει να είσαι σε ένα διοικητικό συμβούλιο και αντί να λύνεις τα προβλήματα του κλάδου, να προσπαθείς να καλύψεις τα προβλήματα και να εξυπηρετείς συμφέροντα άλλων».  

Τα προβλήματα που έχει μπροστά της να διαπραγματευτεί και να αντιμετωπίσει η νέα ομοσπονδία, είναι μεταξύ άλλων οι τιμές υγρών καυσίμων, το θέμα των ταμειακών μηχανών, το παρατηρητήριο τιμών ενώ οι βενζινοπώλες είναι εν αναμονή και του πορίσματος της επιτροπής ανταγωνισμού.
Εν τω μεταξύ διστακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών, για τα νέα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο προστασίας του πολίτη, με τη δημιουργία ειδικού σώματος, το οποίο θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων το πρόβλημα λαθρεμπορίας καυσίμων. «Εντάξει θα κάνει αυτή την αστυνομία που λέει για να βγει να κυνηγήσει το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή. Εγώ ρωτάω τον κ. Χρυσοχοϊδη, θα έχει αυτή η αστυνομία το δικαίωμα, που αυτό θα το έχει, αλλά θα μπορέσει να ξεκινήσει από την πηγή ή θα έρθει στα πρατήρια και θα την πληρώσει ο τελευταίος τροχός της άμαξας;», σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία