«Όχι» στην ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στη σχολή αστυφυλάκων δηλώνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου

Εκτύπωση

«Όχι» στην ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στη σχολή αστυφυλάκων δηλώνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου

  • Θέμα ημερών η ανακοίνωση δια στόματος του δημάρχου της νέας οικοπεδικής έκτασης που προτείνει για την ανέγερση ενός νέου αστυνομικού μεγάρου στο νομό
  • Ήταν φιλοξενούμενος σήμερα στο "Πρωινό Δελτίο"

16/12/09
του Βασίλη Κασιμάτη


Τον «ασκό του αιόλου» άνοιξε στους τοπικούς φορείς η απόφαση του υπουργείου προστασίας του πολίτη για το οικόπεδο που προσφέρει ο δήμος Ρεθύμνου στα Μισσίρια για την ανέγερση ενός νέου αστυνομικού μεγάρου.
Με σκληρή γλώσσα σήμερα ο δήμαρχος Ρεθύμνου μίλησε στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 FM,  σχολιάζοντας την πρόταση της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου να ανεγερθεί νέο αστυνομικό μέγαρο στο χώρο που στεγάζεται η σχολή δοκίμων αστυφυλάκων, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος.

«Αυτό ούτε να το σκέφτονται, το οικόπεδο αυτό ανήκει στο δήμο Ρεθύμνου, είναι ένα τρομακτικό περιουσιακό στοιχείο, δεχόμαστε να παραμείνει εκεί η σχολή για πάντα, αλλά αν η σχολή αστυφυλάκων φύγει, τότε το θέλει ο δήμος. Δεν θα παραχωρηθεί για να γίνει αστυνομικό μέγαρο εκεί. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας.

Προφανώς ετοιμάζουν να διώξουν την σχολή από την πόλη μας για να φέρουν το αστυνομικό μέγαρο. Δηλαδή έναν πνεύμονα που τροφοδοτεί την τοπική οικονομία με τους νεοσύλλεκτους αστυνομικούς και αποτελούσε μέχρι τώρα μια μονάδα ανάπτυξης και έναν πόρο για την τοπική μας οικονομία θα τον εξοβελίσουμε και αντ? αυτού θα κάνουμε αστυνομικό μέγαρο;

Γιατί; Άλλωστε είναι υποχρέωση του δήμου να βρίσκει οικόπεδα στο ελληνικό κράτος για να κάνει τις δημόσιες υπηρεσίες του;»,
σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης στην εκπομπή.

Ο δήμαρχος της πόλης συνεχίζει να έχει επαφές τόσο με τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου όσο και με αρμόδιους φορείς για το πάγιο αίτημα των αστυνομικών του νομού να μεταφερθούν σε ένα νέο κτίριο, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι έχει βρεθεί ένας νέος χώρος, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει ποιος είναι αυτός.

«Έκαναν δυο χρόνια να μας απαντήσουν αν τους ενδιαφέρει το ακίνητο. Όλα αυτά που αιτιώνται σήμερα, όποιος και αν τα αιτιάται, γιατί προφανώς αυτά τα λένε οι γραφειοκράτες των υπουργείων και ενημερώνουν εσφαλμένα και τους υπουργούς. Δεν τα ήξεραν τρία χρόνια τώρα που μιλάμε για το θέμα αυτό.
Το οικόπεδο μίκρηνε; Άλλαξε όρους δόμησης; Τι άλλαξε; Απολύτως τίποτα.
Παρόλα αυτά και αυτό το οικόπεδο προσφέρεται για αστυνομικό μέγαρο αλλά από τη στιγμή που μπαίνει θέμα επιφάνειας οικοπέδου, κάτι το οποίο κατανοώ. Ήδη από προχθές το μεσημέρι είμαι σε μια διαδικασία και σε μια επαφή και θεωρώ ότι ίσως σύντομα έχουμε ευχάριστα νέα σε δυο με τρεις μέρες για να τελειώνει το άλλοθι της ελληνικής κοινωνίας γιατί δεν θέλει να κάνει αστυνομικό μέγαρο στο Ρέθυμνο
», σημείωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Σε ότι αφορά τώρα τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα για το οικόπεδο που προσφέρει ο δήμος στα Μισσίρια, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε σήμερα πως το μόνο που απομένει είναι ένα τυπικό ζήτημα που αφορά το κτηματολόγιο και πως προφανώς η νέα κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να εντάξει το έργο σε ΣΔΙΤ, όπως η προηγούμενη και για αυτό το λόγο εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, που να υπενθυμίσουμε ότι βάζει φρένο στην κατασκευή ενός νέου αστυνομικού μεγάρου στο οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2018

Αρθρογραφία