Λουκέτο έβαλαν οι μαθητές στο 2ο γυμνάσιο και λύκειο

Εκτύπωση

Λουκέτο έβαλαν οι μαθητές στο 2ο γυμνάσιο και λύκειο

  • Βασικό αίτημά τους είναι το κτιριακό πρόβλημα της σχολικής μονάδας

16/12/09

Μετά την νέα γρίπη, τα σχολεία τώρα τα κλείνουν οι μαθητές.
Σε κατάληψη λοιπόν του 2ου γυμνασίου και λυκείου, τα οποία συστεγάζονται, προχώρησαν οι μαθητές προχθες το βράδυ με βασικό τους αίτημα το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.

«Ένα από τα αιτήματά μας είναι ότι ζητάμε μείωση της εξεταστικής ύλης, διότι πολλά τμήματα έχουν κλείσει και δεν έχουν ολοκληρώσει την ύλη. Επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το κτιριακό και θα πρέπει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση γιατί πριν από λίγο καιρό συζητούσαμε για διπλοβάρδιες», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς του 2ου λυκείου Ρεθύμνου, Μανόλης Καλιράκης.

«Στις 7-12-2009 όλα τα παιδιά είχαν μείνει μέσα στις τάξεις και δεν πρέπει να περαστούν οι απουσίες, όπως έγινε σε άλλα σχολεία.

Επιπλέον υπήρχε έλλειψη καθηγητών όπως φυσικών και βιολόγων σε κάποια τμήματα και οι μαθητές αν και έχουν μείνει πίσω στην ύλη σε λίγες ημέρες θα πάρουν βαθμούς
», τόνισε το μέλος του 15μελους γυμνασίου Ρεθύμνου, Δημήτρης Μιχάλας.

Τα προβλήματα στην εν λόγω σχολική μονάδα χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται, με τους μαθητές να διεκδικούν το αυτονόητο, καλύτερες συνθήκες  εκπαίδευσης. «Επίσης το εξεταστικό σύστημα, το οποίο καλώς η κακώς υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα περισσότερο και βέβαια αυτό επιβαρύνει εμάς και τις οικογένειές μας ειδικότερα», σημείωσε ο μαθητής Μανόλης Καλιράκης.

Η κατάληψη στο 2ο γυμνάσιο και λύκειο Ρεθύμνου αναμένεται να κρατήσει από τους μαθητές μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ενώ ήδη από σήμερα ενημέρωσαν και τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα αιτήματά τους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία