Απάντηση της Νομαρχίας στην Όλγα

Εκτύπωση

Απάντηση της Νομαρχίας στην Όλγα

  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

15/12/09

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Βουλευτού Ρεθύμνου, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, στον τοπικό τύπο σχετικά με την κωλυσιεργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, στο θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου στη θέση ΠΑΠΟΥΡΑ στα Μισσίρια, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα ακόλουθα:

Στις 10/6/09 ο Δήμος Ρεθύμνης, ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία να παραχωρήσει δημοτική έκταση στη θέση ΠΑΠΟΥΡΑ για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου, κατέθεσε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος της Νομαρχίας την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στη θέση ΠΑΠΟΥΡΑ.

Στις 14/7/09 συνεδρίασε το ΣΧΟΠ της Νομαρχίας το οποίο γνωμοδότησε θετικά επί αυτού και στις 15/7/09 υπεγράφη από την Αντινομάρχη Ρεθύμνου, κα Ζωή Σιταρένιου ? Μπριλλάκη, η σχετική απόφαση για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Μάλιστα, μετά από παρεμβάσεις της Νομαρχιακής Αρχής στο Εθνικό Τυπογραφείο  και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για επίσπευση των διαδικασιών, δημοσιεύτηκε σχετικά σύντομα σε ΦΕΚ ( 392/ΑΑΠ/11-8-09) η απόφαση αυτή.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα του Δήμου Ρεθύμνης προκειμένου η διαδικασία ανέγερσης του νέου Αστυνομικού μεγάρου στα Μισσίρια να επισπευσθεί.
Αν, όπως μεταγενέστερα αποδείχτηκε, η εν λόγω έκταση δεν επαρκεί για τις ανάγκες του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, τότε έχουμε μπροστά μας μια νέα εξέλιξη, την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκ των πραγμάτων δεν είχε ούτε την αρμοδιότητα, ούτε τη δυνατότητα να προβλέψει και να υπερκεράσει.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία