Ανοίγουν σήμερα και μόνο για τις γιορτές τα δημοτικά σφαγεία Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ανοίγουν αύριο και μόνο για τις γιορτές τα δημοτικά σφαγεία Ρεθύμνου

  • Εκκρεμεί μέχρι και σήμερα η αδειοδότησή τους
  • Νέα σφαγεία θα λειτουργήσουν σύντομα στο νομό

15/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Σήμερα αναμένεται να ανοίξουν τα δημοτικά σφαγεία Ρεθύμνου, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο την περίοδο των εορτών, για να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι του νομού.
Ο νομάρχης Ρεθύμνου την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε την προσωρινή έναρξη λειτουργίας των σφαγείων, αφού εδώ και μήνες παραμένουν ερμητικά κλειστά λόγω της μη αδειοδότησής τους.

«Το ζήτησαν επίμονα οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες  του νομού να ανοίξουν τα σφαγεία και επιπλέον υπάρχει αυτή η κρίση δυστυχώς στον τόπο μας όχι μόνο λόγω της διεθνούς κρίσης αλλά και ο ίδιος ο πρωτογενής τομέας διατρέχει κρίση και η κτηνοτροφία ειδικότερα. Δεδομένου μάλιστα ότι δεν λειτουργούν τα σφαγεία ούτε ιδιωτικά ούτε δημοτικά στο νομό Ρεθύμνου ήταν μια αναγκαιότητα», ανέφερε ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργος Παπαδάκης.   

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ρεθύμνου έχει μισθώσει τα δημοτικά σφαγεία σε ιδιώτη επιχειρηματία, ο οποίος αν και  έχει ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησής τους ,μέχρι και σήμερα εκκρεμεί.
Τώρα στα σκαριά βρίσκονται νέα  σφαγεία που θα λειτουργήσουν σύντομα στο νομό Ρεθύμνου.
Πρόκειται για το ιδιωτικό σφαγείο στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου που θα λειτουργήσει σύντομα ενώ μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να ανοίξει το δημοτικό σφαγείο του δήμου Κουλούκωνα.

Την ίδια ώρα η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου μαζί με τους κτηνοτρόφους του νομού, σχεδιάζει μελλοντικά την κατασκευή ενός σύγχρονου σφαγείου, σύμφωνα με τον νομάρχη Ρεθύμνου «Θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τα σφάγεια του νομού αλλά ενδεχομένως και άλλων νομών. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η λύση και για την περιοχή του Ρεθύμνου που να σημειώσω ότι είναι ο πρώτος κτηνοτροφικός νομός της  Κρήτης και ο τρίτος στην Ελλάδα, δεν μπορεί λοιπόν να στερείται ενός τέτοιου τύπου σφαγείο, για αυτό ακριβώς μεσομακροπρόθεσμα την λύση θα δώσουν αυτά τα σφαγεία που σχεδιάζει η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου».
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία