Ο Στέλιος Τσίβης νέος Δήμαρχος στο δήμο Νικηφόρου Φωκά

Εκτύπωση

Ο Στέλιος Τσίβης νέος Δήμαρχος στο δήμο Νικηφόρου Φωκά

  • Σήμερα στις 09.00 ο νέος Δήμαρχος ήταν φιλοξενούμενος του "Πρωινού Δελτίου" στον Μελωδία 102,7
  • Πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Τσίβη, τα θέματα καθαριότητας
  • Το αποχετευτικό έργο και η σχολική στέγη κυριαρχούν επίσης στην ατζέντα του δημάρχου

      15/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος στο δήμο Νικηφόρου Φωκά, Στέλιος Τσίβης είναι ο νέος δήμαρχος στο δήμο, μετά τη προχθεσινή εκλογική διαδικασία.
Ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Πατεράκης, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, και λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του αποφασίστηκε να διεξαχθούν εκλογές στο δήμο Νικηφόρου Φωκά για την ανάδειξη νέου δημάρχου ενώ μέχρι και χθες χρέη δημάρχου εκτελούσε ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης.
Ο κ.Στέλιος Τσίβης αναδείχτηκε νέος δήμαρχος με 11 ψήφους υπέρ έναντι 5 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του Μανόλης Λουτριανάκης.

Ο νέος Δήμαρχος μίλησε στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 όπου μεταξύ άλλων είπε:
«Σε ότι αφορά τη χθεσινή διαδικασία, εξελίχτηκε σε πολύ χαμηλό ύφος, δεν φάνηκαν προστριβές μεταξύ των συναδέλφων μου στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Νικηφόρου Φωκά, κ. Στέλιος Τσίβης.

Αίτηση για να μπει στο συνδυασμό δήλωσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Αποστολάκης, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Τώρα ο νέος δήμαρχος ο οποίος είναι κάτοικος Ατσιποπούλου, δηλώνει πως όλα τα χωριά του δήμου θα αντιμετωπιστούν ισότιμα.

«Όλα τα χωριά είναι χωριά του δήμου. Επομένως τα πάνω με τα κάτω χωριά που έλεγαν παλαιότερα ότι υπήρχαν προστριβές, πιστεύω ότι την τελευταία τριετία σαν αντιδήμαρχος στο δήμο Νικηφόρου Φωκά, έδειξα ότι όλα τα χωριά είναι του δήμου, δεν ξεχώρισα κανένα χωριό», σημείωσε ο κ. Τσίβης.

Ως πρώτη προτεραιότητα ο νέος δήμαρχος θα θέσει τα θέματα καθαριότητας και κυρίως σε ότι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών, διότι ο δήμος Νικηφόρου Φωκά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει εργαζόμενους στον τομέα αυτό και ζητά να συνεχιστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές το καθεστώς της εργολαβίας που υπάρχει σήμερα.
Στις προτεραιότητες ωστόσο του Στέλιου Τσίβη είναι και το αποχετευτικό έργο που αποτελεί «αγκάθι» για τον δήμο του.

«Σε ότι αφορά το αποχετευτικό έργο, οι εργολάβοι συνεχίζουν τις εργασίες. Από τις πληροφορίες που έχω οι εργολάβοι πηγαίνουν στις τράπεζες και προεξοφλούν τους λογαριασμούς που κάνουν. Πρέπει όμως να πιέσουμε σαν δημοτική αρχή να συνεχιστεί και να τελειώσει το έργο αυτό, διότι στους οικισμούς Ατσιπόπουλο, Γεράνι και Πρινέ είναι οξύ το πρόβλημα. Ήδη μας έχουν μηνύσει κάποιες υπηρεσίες και δεν ξέρουμε και εμείς τι να κάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο κ. Τσίβης.

Στην ατζέντα του νέου δημάρχου είναι επίσης και το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς εκκρεμούν οι μελέτες για δυο σχολικές μονάδες στην περιοχή του Ατσιπόπουλου και δυο στο Γεράνι.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία