Σαμαράς & Όλγα στη Βόννη

Εκτύπωση

Σαμαράς & Όλγα στη Βόννη

15/12/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μαζί με τους Βουλευτές κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κ. Κώστα Τασούλα και κ. Χρήστο Σταϊκούρα συνόδευσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) , το οποίο έλαβε χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στη Βόννη.

Στη συνάντηση των λαϊκών κομμάτων της Ευρώπης, η οποία φιλοξενήθηκε στο ιστορικό κτήριο του πρώην κοινοβουλίου της Δ. Γερμανίας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι, εκπρόσωποι 71 κομμάτων 39 ευρωπαϊκών χωρών. Οικοδεσπότες του Συνεδρίου ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ και ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μάρτενς, ενώ το παρόν έδωσαν πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Το διήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε εισηγήσεις για την πορεία και τους μελλοντικούς στόχους του Ε.Λ.Κ. από το προηγούμενο Προεδρείο, παρεμβάσεις Προέδρων Κομμάτων, Πρωθυπουργών και Προέδρων ευρωπαϊκών χωρών, την ψήφιση των τελικών θέσεων του Συνεδρίου και την παρουσίαση του νέου Προεδρείου.

Στα κυριότερα αποτελέσματα των εργασιών του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνεται η υιοθέτηση ενός νέου κειμένου αρχών για την Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς, με σκοπό την ταχεία και ασφαλή ανάκαμψη από την σημερινή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που μαστίζει τις ευρωπαϊκές οικονομίες.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία