Τομέας Υγείας 2010: Παντέρμο Ρέθυμνο !!!

Εκτύπωση

Τομέας Υγείας 2010: Παντέρμο Ρέθυμνο !!!

 • ΕΣΥ: Σταματούν έργα σε 14 νοσηλευτικές μονάδες

        14/12/09

της Μόνικας
Ζουγανέλη
Το Ρέθυμνο και το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού με πρόσφατη ανακοίνωση της Δ.Ε.Π.Α.Ν.Ο.Μ. συμπεριλήφθηκε στο κατάλογο των 14 ιδρυμάτων της χώρας που παγώνει επ΄αορίστου η οποιαδήποτε μορφής αναπτυξιακή δραστηριότητα.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το Ρέθυμνο είτε έχει «εξέχουσα θέση», είτε συμπεριλαμβάνεται διαρκώς σε οτιδήποτε, στραβό, αρνητικό ή οπισθοδρομικό λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν και παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της τωρινής περί της ολοκλήρωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νέος «κεραυνός» έρχεται και πάλι να φέρει αναστάτωση στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας του Νομού.

Σε σημερινή μας ερώτηση τόσο  προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Ξεξάκη, όσο και προς τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Αντώνη Φουρναράκη για το αν γνώριζαν το θέμα, η απάντηση ήταν ότι το μαθαίνουν μόλις τώρα από τους δημοσιογράφους της Ρ.Α. και βέβαια δεν θα αφήσουν έτσι το θέμα.

Μάλιστα ο κ. Φουρναράκης δήλωσε ότι με τον καινούργιο χρόνο θα προβούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, διότι είναι απαράδεκτο η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου να βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο τελικό στάδιο παράδοσης, εντούτοις όμως βρίσκεται υπό κατάσταση «ομηρίας» από τους υπευθύνους της ΔΕΠΑΝΟΜ λόγω έλλλειψης τελικών κονδυλίων και βέβαια και λόγω απλήρωτων λογαριασμών προς τους εργολάβους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Ξεξάκης θα είναι φιλοξενούμενος του Μελωδία 102.7 FM και της εκπομπής μας "Υγεία & Ζωή στα FM", με τον οποίο θα συζητήσουμε για το ίδιο θέμα.

Αναλυτικότερα λοιπόν να δούμε περισσότερα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

"Παγώνουν" λοιπόν τα  έργα που διενεργούνται σε 14 νοσοκομεία και άλλες νοσηλευτικές μονάδες του ΕΣΥ, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Ιωάννης Οικονομίδης, με πρόσφατο έγγραφο που του έστειλε η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ).
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι έχουν ήδη υποβληθεί ειδικές δηλώσεις διακοπής εργασιών, για μη εξόφληση λογαριασμών, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Τα έργα που σταματούν  λόγω έλλειψης χρημάτων, είναι τα εξής:

 1. Πολυδύναμο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στο δήμο Αγίας Παρασκευής.
 2. Κατασκευή και εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο δήμο Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής.
 3. Ολοκλήρωση κατασκευής του γενικού νοσοκομείου Αγρινίου.
 4. Ανέγερση νέου γενικού νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυθήρων.
 5. Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο ογκολογικό Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".
 6. Κατασκευή πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της κρίσης χρηστών ναρκωτικών στο νοσοκομείο "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων.
 7. Κατασκευή νέας πτέρυγας Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χειρουργείων και μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".
 8. Κατασκευή νέου κτιρίου, εκσυγχρονισμός υφιστάμενης υποδομής και προμήθεια εξοπλισμού νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο".
 9. Ανακαίνιση κτιρίου διαμονής χανσενικών του θεραπευτηρίου Δυτικής Αθήνας.
 10. Συμπλήρωση και επέκταση του ψυχιατρικού τμήματος Ενηλίκων και δημιουργία ψυχιατρικού τμήματος εφήβων - κατασκευή συνδετήριου διαδρόμου στο "Σισμανόγλειο".
 11. Επέκταση γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου.
 12. Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου Καβάλας.
 13. Μελέτη, κατασκευή οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου Ζακύνθου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία