Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη

Εκτύπωση

Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Βουλευτή κ. Όλγας Κεφαλογιάννη


Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου 2008 τη νέα της ιστοσελίδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον νεανικό χώρο συνάντησης «playroom» στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά από νέους και χρήστες του ιντερνέτ.

«Επέλεξα να παρουσιάσω τη νέα ιστοσελίδα μου σε αυτή τη χρονικά δύσκολη συγκυρία» είπε η Βουλευτής του νομού «για να στείλω το μήνυμα στους νέους, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακουστεί η φωνή τους» συμπλήρωσε η ίδια.

«Υπάρχει το διαδίκτυο που μπορεί να μεταφέρει την αγωνία των νέων, υπάρχουν οι πολιτικοί, που μπορούν να αφουγκραστούν την αγωνία των νέων παιδιών, υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να ακουστούν και να μεταφερθούν οι θέσεις της νέας γενιάς, πιο πρόσφοροι από το να βγαίνουν στου δρόμους για να προκαλούν καταστροφές» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, καλώντας έτσι τους νέους να είναι δυναμικά παρόντες στα κοινά μέσα από το διάλογο.

Μέσο διαλόγου και επικοινωνίας με τη Βουλευτή του Ρεθύμνου είναι και η νέα της ιστοσελίδα στην διεύθυνση www.olgakefalogianni.gr , την παρουσίαση της οποίας έκανε ο κ. Θοδωρής Κουγιουμτζής.


Η κ. Κεφαλογιάννη διακρίνεται αριστερά με το
κ. Ταταράκη ενώ παρακολουθούν τη παρουσίαση
του site της από τον υπεύθυνο ενημέρωσης.
Καλώντας τους νέους και όλους τους Ρεθυμνιώτες να «δικτυωθούν» μαζί της, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είπε στον σύντομο χαιρετισμό της τα εξής :

«Φίλες και Φίλοι,

σας ευχαριστώ που ήρθατε απόψε στο play room, το νεανικό στέκι που λειτουργεί εδώ στην παλιά πόλη και αποτελεί σημείο συνάντησης των νέων ανθρώπων, που ζουν στο Ρέθυμνο.

Απόψε έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά και βέβαια να σας παρουσιάσουμε τη νέα ιστοσελίδα μου στο διαδίκτυο, εγκαινιάζοντας ακόμα ένα τρόπο επικοινωνίας.

Και θεωρώ πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε και αυτή τη μέθοδο διαλόγου.

Να έχουμε το δικό μας χώρο στο Ίντερνετ και να αξιοποιήσουμε σωστά τα μέσα, τα οποία μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Ως γνωστό το Ίντερνετ στην Ελλάδα άρχισε να χρησιμοποιείται στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, κυρίως στον πανεπιστημιακό και ερευνητικό χώρο.

Ακόμα και σήμερα όμως, η διείσδυση του Διαδικτύου δεν είναι τόσο μεγάλη στην χώρα μας όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό αποτελεί μειονέκτημα, το οποίο εμείς οι νέοι καλούμαστε να ανατρέψουμε, καθώς γνωρίζουμε, ότι η χρήση του διαδικτύου συμβάλλει στην ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και τη δημόσια ζωή.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Η ηλεκτρονική δημοκρατία έρχεται όλο και πιο συχνά στη προσκήνιο.

Η σημερινή μορφή του Ίντερνετ έρχεται να ενισχύσει την άμεση επικοινωνία του πολιτικού ?ε τον πολίτη.

Ο πολίτης αφήνει  τη θέση του απλού ακροατή/ θεατή της πολιτικής ζωής και καταφέρνει να μετάσχει σε αυτήν, επικοινωνώντας ηλεκτρονικά με τον πολιτικό, περιμένοντας (ή και απαιτώντας) απαντήσεις στα ηλεκτρονικά του μηνύματα.

Το Ίντερνετ έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στην πολιτική επικοινωνία, μερικά από τα οποία είναι:

- Η συμμετοχή του πολίτη

- Η αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο καθώς είναι το μόνο ΜΜΕ που καλύπτει την έννοια της αμφίδρομης σχέσης.

- Ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει ?ε τον πολιτικό  για κάθε πρόβλημα που τον απασχολεί καθημερινά και όχι ?όνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επίσης η απεξάρτηση του πολιτικού λόγου από την έννοια του περιορισμένου χρόνου επικοινωνίας ?ε τον πολίτη είναι ένα νέο και πολύ σημαντικό στοιχείο.

Σαν πολιτικός και κατανοώντας απόλυτα την ανάγκη του πολίτη να έχει επικοινωνία με τον πολιτικό, καταλαβαίνω, ότι η προσωπική επαφή είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για να χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών.

Και είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο καθιερώνει μια νέου τύπου τέτοια προσωπική επικοινωνία.

Στην προσωπική του σελίδα ο πολιτικός μπορεί να αναπτύξει τις απόψεις του σε όλο τους το εύρος.

Να παρουσιάσει το έργο που έχει προσφέρει και καθημερινά να τοποθετείται και να επικοινωνεί ?ε τους πολίτες ?ε μεγάλη ευχέρεια χρόνου.

Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος.

Δημιούργησα αυτή τη σελίδα στο χώρο του διαδικτύου, για να είναι άμεση η ενημέρωση σας και να αναπτύξουμε ακόμα πιο στενή επαφή ανταλλαγής θέσεων, απόψεων και προτάσεων για την πολιτική και το Ρέθυμνο.

Σας καλώ και πάλι να δικτυωθείτε μαζί μου και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην αποψινή εκδήλωση.»


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία