Προχωρά η μετεγκατάσταση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου!

Εκτύπωση

Προχωρά η μετεγκατάσταση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου!

  • Ταξίαρχος Παραβολιδάκης & Δήμαρχος Μαρινάκης θεωρούν ότι το πρόβλημα του κτηματολογίου είναι απλή διαδικαστική υπόθεση εις αντίθεση με δημοσιεύματα του Τύπου

            Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ταξίαρχου τηλεοπτικά

       14/12/09


του Βασίλη
Η Βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θεωρεί ότι η διαδικασία ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου έχει κολλήσει.
Προ ημερών η Βουλευτής έλαβε απάντηση από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια, σχετικά με τη διαδικασία ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα ο κ. υφυπουργός, καθόσον μας ενημέρωσε το γραφείο Τύπου της Βουλευτού, παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κτίριο που σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, καθώς και τις διαδικασίες που είχε προχωρήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του για την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είχε ενταχθεί από 1-9-2008 στα έργα που θα κατασκευάζονταν με το σύστημα των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Κατά την κ. Κεφαλογιάνη, η απάντηση του κ. Υφυπουργού, αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις, που έγιναν σε τοπικό επίπεδο για να μην υλοποιηθεί τελικά η εξαγγελία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για άμεση χρηματοδότηση του έργου και ανέγερση ενός κτιριακού συγκροτήματος σύγχρονου για την στέγαση και την λειτουργία των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών.

Από την άλλη πλευρά όμως ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος κ. Μανώλης Παραβολιδάκης δήλωσε σήμερα στην κάμερα του AGORATV ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι το οικόπεδο που παραχώρησε στην αστυνομική διεύθυνση και που βρίσκεται στα Μισσίρια, η δημοτική αρχή Ρεθύμνου και ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης, είναι απολύτως κατάλληλο για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Ο κ. Παραβολιδάκης ανέφερε ότι το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό, η υπόθεση βρίσκεται στο κτηματολόγιο, αλλά από ότι διαφαίνεται είναι ένα εμπόδιο το οποίο πολύ σύντομα θα προσπεραστεί.

Επιπροσθέτως ο κ. Παραβολιδάκης μας ανέφερε ότι στο εν τω μεταξύ και με απόφαση του Νομάρχη, προέκυψε το κατάλληλο κονδύλι με το οποίο αυτή τη στιγμή το παρών αστυνομικό μέγαρο υπόκειται σε ένα «face lift», καλλωπίζοντας την εξωτερική εμφάνιση ενώ παράλληλα γίνονται έργα και στο εσωτερικό του κτιρίου με στόχο τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Η εφημερίδα μας εις αναζήτηση της αλήθειας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Κεφαλογιάννη, για το "κόλλημα" της διαδικασίας ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στα Μισσίρια.

Ο κ. Δήμαρχος, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ταξίαρχο κ.Παραβολιδάκη, επισήμανε ότι το οικόπεδο στα Μισσίρια είναι κληροδότημα του Δήμου και ότι τα όποια διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει είναι ασήμαντα και σε σύντομο χρόνο το θέμα θα λήξει, με το επιθυμητό αποτέλεσμα υπέρ της τελικής ανέγερσης του αστ. μεγάρου στα Μισσίρια.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία