Συμμετοχή της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Εκτύπωση

Συμμετοχή της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία
 

  • Συμβολική κατάληψη του νέου κτιρίου την μέρα της απεργίας
14/12/09

Στη Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα οξυμμένα προβλήματα των γιατρών ΕΣΥ και η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργείου Υγείας προς την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ( ΟΕΝΓΕ).

Η Γ.Σ. υιοθετεί την εκτίμηση της ΟΕΝΓΕ ότι, παρά την προώθηση ορισμένων θεμάτων όπως η αναπροσαρμογή του πλαφόν, η νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση των 1000 νέων θέσεων γιατρών και η έγκριση των κονδυλίων για τις εφημερίες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν δίνει απαντήσεις σε όλες τις επείγουσες εκκρεμότητες και ότι η κυβερνητική πολιτική Υγείας είναι αναντίστοιχη των συσσωρευμένων αναγκών του ΕΣΥ, ειδικά σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας της γρίπης . 

Παρά τις δεσμεύσεις της Υπουργού Υγείας , 

  • δεν διασφαλίζεται μέχρι στιγμής η εξόφληση όλων των εφημεριών ( και του Νοεμβρίου) εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους
  • δεν έχουν εγκριθεί ακόμα συμπληρωματικές πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί , αφού τα κονδύλια για Σεπτέμβριο ?Οκτώβριο είναι ελλειμματικά ( για το Νοσοκομείο και τα ΚΥ του Ρεθύμνου υπολείπονται 50.000 ευρώ)
  • δεν υπάρχει χρονική δέσμευση για την προκήρυξη των 1000 νέων θέσεων που θα συσταθούν στα επαρχιακά κυρίως νοσοκομεία
  • δεν προχωρούν μέχρι το τέλος του 2009 οι κρίσεις για τις ιατρικές θέσεις που εκκρεμούν στα Συμβούλια Επιλογής

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Γ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου με κυρίαρχο αίτημα την αναπροσαρμογή των κονδυλίων για την Υγεία που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2010.

Παράλληλα , θα επιδιώξουμε στο επόμενο διάστημα να αναδείξουμε τα φλέγοντα θέμα του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα την υπόθεση της άμεσης ολοκλήρωσης της επέκτασης του Νοσοκομείου .
Για το λόγο αυτόη Γ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιήσουμε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων, συμβολική κατάληψη του νέου κτιρίου την μέρα της απεργίας, προβάλλοντας το αίτημα της επίσπευσης των εργασιών για την άμεση αξιοποίηση του. 

Ταυτόχρονα όμως , παίρνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός ότι ήδη έχουν προχωρήσει για τελική έγκριση τα εντάλματα των εφημεριών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου ( έστω και με περικοπές τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες και απαιτούμε την αποκατάσταση τους μέσα από συμπληρωματική χρηματοδότηση ), καθώς και τα αναδρομικά του 1ου 8μηνου, η Γ.Σ. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας . 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποδεικνύουν καθημερινά και έμπρακτα την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα της δημόσιας περίθαλψης.
Καιρός είναι να πράξει το ίδιο και το Υπουργείο Υγείας , συμβάλλοντας στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το ΕΣΥ, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου , τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό και - πάνω απ΄ όλα - τους πολίτες του Νομού μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία