Κόλλησε το ζήτημα του νέου Αστυνομικού μεγάρου;

Εκτύπωση


Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας
Κόλλησε το ζήτημα του νέου Αστυνομικού μεγάρου
;

  • Απάντηση Βούγια προς Όλγα

11/12/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια, σχετικά με τη διαδικασία ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Κατά την κ. Κεφαλογιάνη, η απάντηση του κ. Υφυπουργού, αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις, που έγιναν σε τοπικό επίπεδο για να μην υλοποιηθεί τελικά η εξαγγελία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για άμεση χρηματοδότηση του έργου και ανέγερση ενός κτιριακού συγκροτήματος σύγχρονου για την στέγαση και την λειτουργία των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα ο κ. υφυπουργός, καθόσον μας ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Βουλευτού, παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κτίριο που σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, καθώς και τις διαδικασίες που είχε προχωρήσει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του για την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είχε ενταχθεί από
1-9-2008 στα έργα που θα κατασκευάζονταν με το σύστημα των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως γνωστό για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου είχε προσφέρει έκταση στα Μισίρια, ο Δήμος Ρεθύμνου.
Είναι επίσης γνωστό, ότι στην έκταση αυτή υπήρχε σοβαρό πολεοδομικό πρόβλημα, για το οποίο ωστόσο τόσο ο Νομάρχης Ρεθύμνου όσο και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου διαβεβαίωναν, ότι επρόκειτο να αντιμετωπιστεί και μάλιστα προέβαιναν σε συχνές δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Όμως στην από 4 Δεκεμβρίου 2009 επιστολή του, ο Υφυπουργός κ. Βούγιας αποκαλύπτει, ότι τα κωλύματα με τους υφιστάμενους όρους δόμησης είναι ανυπέρβλητα και ως εκ τούτου η έκταση δεν επαρκεί για να ανεγερθεί νέο Αστυνομικό Μέγαρο.
Παράλληλα αποκαλύπτει, ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου συνεργάζονται για να ευρεθεί νέα οικοπεδική έκταση!

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών η κ. Κεφαλογιάννη προέβη στην εξής δήλωση:
«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Ρεθύμνου δεν γνώριζαν εκ των προτέρων, το ανυπέρβλητο ζήτημα με τους όρους δόμησης του οικοπέδου που προτάθηκε στα Μισίρια για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.
Οι Ρεθυμνιώτες καλούνται να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τους λόγους, που περισσότερο από ένα χρόνο ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος εμφανιζόταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα πολεοδομικό πρόβλημα, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ανυπέρβλητο!
Από την πλευρά μου θέλω μόνο να σημειώσω, ότι είναι απαράδεκτο οι προσωπικές κομματικές μας επιλογές να λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νομού και στην υλοποίηση τόσο σημαντικών έργων.
Να σημειωθεί επίσης, ότι έργα εξαγγελμένα όπως το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, το νέο Νοσοκομείο, το νέο Μουσείο και πολλά νέα σχολεία της πόλης δεν προχώρησαν τα τελευταία χρόνια ακριβώς γιατί οι διαδικασίες έγκρισης της καταλληλότητας των εκτάσεων που προτάθηκαν από το Δήμο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου "έπεσαν" πάνω σε αντίστοιχους "υφάλους"!
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως κάποιοι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη και πως λειτουργούν προς "όφελος" του Ρεθύμνου
».


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία