Ο πρέσβης της Αυστραλίας στο Ρέθυμνο για απονομή βραβείου

Εκτύπωση

Ο πρέσβης της Αυστραλίας στο Ρέθυμνο για απονομή βραβείου

  • ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ 6ης ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

14/12/09

Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο, η καθιερωμένη ετήσια απονομή χρηματικού βραβείου, από το Σύνδεσμο της 6ης Αυστραλιανής Μεραρχίας στο μαθητή/ μαθήτρια, που συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό μορίων μεταξύ των αποφοίτων των Λυκείων του Νομού στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το έτος 2008 - 2009.

Φέτος, το βραβείο απενεμήθη στην Εμμανουέλα Παπαλεξάκη, απόφοιτη του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, η οποία εισήχθη στην Οδοντιατρική Αθηνών. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Jeremy Newman, ο οποίος   εκ μέρους των Βετεράνων Πολεμιστών της Αυστραλίας, παρέδωσε και στον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων επιταγή για ενίσχυση του ταμείου απόρων της Μητρόπολης.    

 Η Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Ζωή Σιταρένιου ? Μπριλλάκη καλωσόρισε εκ μέρους του Νομάρχη Ρεθύμνου τον κ.Newman, και αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Αυστραλών και Κρητικών, οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν κατά την Μάχη της Κρήτης. Επίσης συνεχάρη για την προσπάθειά της τη νεαρή Εμμανουέλα για την επιτυχία της καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές της για τη συμπαράστασή τους.  Ο κ. Newman ευχαρίστησε την κα Μπριλλάκη για την εγκάρδια υποδοχή και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Αγώνα των Κρητών μαχητών και στη συμπαράστασή τους προς τους Αυστραλούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια του Β? παγκοσμίου πολέμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου και η οικογένεια του Μάρκου Πολιουδάκη, ιστορικού της Μάχης της Κρήτης.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία