Ληστεία στην Εμπορική τράπεζα

Εκτύπωση

Ληστεία στην Εμπορική τράπεζα

  • Νέο θρασύτατο χτύπημα, το 3ο σε διάστημα μόλις 10 ημερών

1.Παρακολουθήστε πλάνα από τη τράπεζα
2.Τηλεοπτικές δηλώσεις του Αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου


      13/12/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
 Τη περασμένη Παρασκευή στις 12.05 το μεσημέρι είχαμε μια νέα ληστεία στο Υποκατάστημα της Εμπορικής τραπέζης στην Λεωφόρο Εμμ. Πορτάλιου στο Ρέθυμνο.
Αυτή τη φορά άγνωστοι δράστες φορώντας κράνη, έφτασαν στο σημείο με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.
Στη συνέχεια έχοντας μια βαριοπούλα χειρός, έσπασαν στην κεντρική πλευρά του υποκαταστήματος την μεγάλη τζαμαρία, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να περάσουν από την ειδική πόρτα ασφαλείας (με χρονοκαθυστέρηση) της τράπεζας.

Ακολούθως οι δράστες έσπευσαν στα ταμεία την "Εμπορικής" και υπό την απειλή πιστολιού άρπαξαν χρηματικό ποσό, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφημερίδας μας, δεν ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, τρομοκρατώντας υπαλλήλους και πελάτες, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο κατάστημα.

Κατόπιν επιβιβάστηκαν στις μοτοσικλέτες τους και εξαφανίστηκαν μέσα στην λεωφόρο Εμμ. Πορτάλιου, όπου εκείνη τη στιγμή και λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης ήταν μποτιλιαρισμένη.
Προφανώς οι δράστες βλέποντας την μεγάλη βροχή υπολόγισαν ότι εκείνη τη στιγμή δεν θα βρισκόντουσαν σε περιπολία, οι «Ζητάδες» της ΕΛ.ΑΣ., που συνήθως διέρχονται αρκετές φορές την ημέρα από αυτό το σημείο.
Άμεσα στο σημείο έφθασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες της σήμανσης πήραν δαχτυλικά υποτυπώματα από το υποκατάστημα της εμπορικής, προκειμένου να βρεθούν στα ίχνη των δραστών.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης ενώ την σχετική προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου.
Φως στις έρευνες των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ασφάλειας αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των υπαλλήλων που βρίσκονταν την ώρα της ληστείας στο υποκατάστημα όπως επίσης και μιας ιδιοκτήτριας παρακείμενου καταστήματος, η οποία βγαίνοντας για να πετάξει τα σκουπίδια, είδε κάθε κίνηση των δραστών όπως και τους ίδιους.
Αξίζει να αναφερθεί πως το υποκατάστημα  διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενώ είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη τράπεζα πέφτει «θύμα» ληστείας άγνωστων  δραστών. Τέλος στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ νωρίς το μεσημέρι στην εμπορική τράπεζα μετέβησαν ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ένα ακόμα σημείο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι οι δράστες με τον εντελώς πρωτότυπο αυτό τρόπου εισόδου στη τράπεζα, άνοιξαν κατ΄ουσία τον "Ασκό του Αιόλου" για το τρόπο που τυχόν στο μέλλον θα διενεργούνται οι ληστείες γενικώτερα.

Αφενός οι τράπεζες έχουν εξοπλιστεί ήδη με τα νέα συστήματα ασφαλείας και τις ειδικές πόρτες με χρονοκαθυστέρηση, αλλά από την άλλη, όσες εξ΄ αυτών δεν έχουν αλεξίσφαιρες & βαρέου τύπου τζαμαρίες, είναι σαν να μην έχουν κάνει απολύτως τίποτα, αφού τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι οι δράστες δεν διστάζουν μπροστά στην κερδοφορία μιας ληστείας να προκαλέσουν ακόμα και τον εκκωφαντικό θόρυβο που δημιουργείται από την θραύση των κρυστάλλων.

Να σημειώσουμε ότι στην σημερινή ληστεία της "Εμπορικής" στην Πορτάλιου στο Ρέθυμνο, από το σημείο της λεωφόρου διέρχονταν πολλοί πεζοί όπου έντρομοι αντίκρισαν το γεγονός και είναι αντιληπτό προς όλους, ο μεγάλος βαθμός τρομοκρατίας που ένοιωσαν.
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μεγάλο και θρασύτατο χτύπημα τραπέζης στο Ρέθυμνο το τελευταίο δεκαήμερο, αφού θυμόμαστε όλοι ότι την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα, άγνωστοι πάλι δράστες εφόρμησαν με μπουλντόζα στην Παγκρήτια τράπεζα του Φουρφουρά του Δήμου Κουρητών, ενώ μόλις πριν από τέσσερις ημέρες και πάλι με κλεμμένη μπουλντόζα άρπαξαν το ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου, από τη πύλη της Creta Farm.

Αξίζει να σχολιάσουμε ότι  τη περασμένη Τρίτη στην εκπομπή μας «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 FM και ύστερα από το χτύπημα του ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου στην Creta Farm, είχε προβεί σε δηλώσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, ο Ταξίαρχος κ. Μανώλης Παραβολιδάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση είναι σε σαφή επαγρύπνηση και ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν βάλει ένα στοίχημα με τη κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά κυρίως με τους δράστες, σχετικά με το νέο αυτό κακουργηματικό κύμα και θα το κερδίσουν.

Πιθανολογείται να είναι η ίδια ομάδα και στις τρεις περιπτώσεις, αφού το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους είναι η μεγάλη θρασύτητα με την οποία αποδεικνύεται ότι δεν λογαριάζουν τίποτα απολύτως!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία