«Παγώνουν» οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Εκτύπωση

«Παγώνουν» οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

  • Μετά το πρώτο ξάφνιασμα του πολίτη, ο δήμος αναστέλλει την απόφαση!!
  • Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου σήμερα στις 09.10 θα μιλήσει στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 FM

11/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

«Παγώνει» προς το παρόν η δημοτική αρχή την αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.
Μπορεί όμως ο δήμος να μην προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών, ωστόσο όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση ο προϋπολογισμός στο θέμα της καθαριότητας είναι ελλειμματικός και αυτό οφείλεται στην απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να μειώσει το τέλος παρεπιδημούντων.

«Ευελπιστούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα αναπληρώσει τα έσοδα αυτά στους τουριστικούς δήμους, που επλήγησαν από τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων και περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο να δούμε και αν υπάρχει πραγματικά αναπλήρωση δεν χρειάζεται να επιβάλλουμε νέα τέλη στους δημότες, σε μια εποχή μάλιστα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν όμως δεν έχουμε έσοδα θα πρέπει να αποφασίσουμε σαν κοινωνία ή θα έχουμε έκπτωση στην υψηλή ποιότητα καθαριότητας που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε στην πόλη μας ή θα έχουμε μια τέτοια αύξηση ώστε να δώσουμε πραγματικά βιωσιμότητα στην υπηρεσία καθαριότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου επισημαίνει πως βάση νόμου είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ισοσκελισμός μεταξύ των τελών καθαριότητας και των εξόδων καθαριότητας και μάλιστα αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα η μη ισοσκέλιση.

Μετά την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής δεν τίθεται θέμα απολύσεων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος διευκρινίζει ότι τα δημοτικά τέλη του δήμου είναι πάρα πολύ φθηνά.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία