Σωκράτης Ξινίδης «Έχουμε μόνο μια διέξοδο, να πετύχουμε»

Εκτύπωση

Σωκράτης Ξινίδης: «Έχουμε μόνο μια διέξοδο, να πετύχουμε»

Το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τις δυσκολίες θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έστειλε χθες από το Ρέθυμνο, όπου και βρέθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξινίδης.
Ο γραμματέας του κινήματος ήταν κεντρικός ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό κέντρο διασκέδασης.

       11/12/09 
της Μαρίας
Καλογεράκη

«Έρχομαι στην Κρήτη σε μια δύσκολη συγκυρία και μεταφέρω ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κατ΄ ευθείαν από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που συναντούμε, είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τον ελληνικό λαό στις 4 Οκτωβρίου. Θα κάνουμε πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε. Θα ξεπεράσουμε όλα όσα δημιούργησε στην Ελλάδα για 5 χρόνια η φαύλη κυβέρνηση της Ν.Δ. και θα παραδώσουμε τη χώρα στα παιδιά μας έτσι όπως τους αξίζει. Έχουμε μόνο μια διέξοδο: Να πετύχουμε»

Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα της κυβέρνησης αλλά και στα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί ή είναι προς ψήφιση 39 ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό, έκανε ο γραμματέας του κόμματος, επισημαίνοντας σε όσους έλεγαν ότι το κίνημα δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει, ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρρυθμίες.
«Η κυβέρνηση δεν έχει αρρυθμίες. Η προσπάθεια της είναι τεράστια για την άρση των αδιεξόδων στα οποία την είχε οδηγήσει η Ν.Δ. Ήδη, στις 39 μέρες διακυβέρνησης, ψηφίσαμε ή είναι προς ψήφιση οκτώ νόμοι και νομοσχέδια. Δεν καθυστερούμε, όμως μας κατηγορεί η αντιπολίτευση»

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψουν τις ρουσφετολογικές προσλήψεις όσο και αν αυτό πονάει κάποιους μέσα στο κόμμα, διευκρίνισε σε αυστηρό ύφος, ο Σωκράτης Ξινίδης, επισημαίνοντας επίσης πως οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές το 2010 θα είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς η κυβέρνηση προωθεί την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα με τους δυο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τους μεγάλους δήμους που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και τις περιφέρειες με αιρετούς περιφερειάρχες που θα αποτελέσουν το δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Μέχρι να αναλάβουν οι νέοι αιρετοί θα πρέπει αυτοί που ανέλαβαν τώρα για ένα χρόνο να οδηγήσουν τις περιφέρειες σε τροχιά ανάπτυξης μετά από όλα αυτά τα χρόνια που ήταν σε τροχιά υποχώρησης».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία