Επιστολή Όλγας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου

Εκτύπωση

Επιστολή Όλγας για τη στελέχωση του Νοσοκομείου

10/12/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την κάλυψη των αναγκών, που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον οποίο αναφέρει, ότιτο Νοσοκομείο Ρεθύμνου λειτουργεί με πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα, μεταξύ των οποίων έχει επανειλημμένως τεθεί το ζήτημα των κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο δεν επιλύεται με την επικείμενη πρόσληψη οκτώ μόνιμων υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 5 Νοσηλευτές, επί συνόλου 98 θέσεων, που προορίζονται για την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισημαίνει τις καταγγελίες του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, σύμφωνα με τις οποίες, όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου λειτουργούν οριακά με ελάχιστους Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτών και δεν τηρείται η αναλογία Νοσηλευτή-Νοσηλευόμενων που ορίζει ο Νόμος.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τα διαστήματα από βάρδια σε βάρδια και ο χρόνος ανάπαυσης, που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα οι Νοσηλευτές και οι βοηθοί Νοσηλευτών να εργάζονται κατ? επανάληψη για 16 ώρες μέσα στο ίδιο 24ωρο χωρίς ρεπό ή με ένα ρεπό την εβδομάδα και με δύο νυχτερινές βάρδιες εβδομαδιαία.

Η Βουλευτής του Νομού συνεχίζει την ερώτηση της αναφέροντας ότι «γεγονός είναι, ότι τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη από τον Νόμο παρουσία στη βάρδια Νοσηλευτή ΠΕ ή ΤΕ ακόμα και χωρίς προϊστάμενο Νοσηλευτή.

Ακόμα υπάρχουν τμήματα, που έχουν ανοίξει και λειτουργούν πάρα πολλά χρόνια χωρίς να προβλέπονται από τον ισχύοντα οργανισμό του Νοσοκομείου, όπως η Καρδιολογική, η Πνευμονολογική, η Ορθοπεδική, η Οφθαλμολογική, η Παιδιατρική, η Ουρολογική, η ΜΕΘ, η Μ.Τ. Νεφρού, το χειρουργείο, και άλλες κλινικές.

Ενώ ο οργανισμός έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές σε ό,τι αφορά την Ιατρική Υπηρεσία και υπάρχουν Διευθυντές και Επιμελητές για όλα αυτά τα τμήματα κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει με την Νοσηλευτική Υπηρεσία με αποτέλεσμα τα όσα δυσμενή σημειώνονται παραπάνω.

Σημειώνεται ότι ο ισχύων Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφορικά με την Νοσηλευτική Υπηρεσία προβλέπει :

  1. Νοσηλευτές ΠΕ θέσεις 1, υπηρετεί 1.
  2. Νοσηλευτές ΤΕ θέσεις 116, υπηρετούν 68, κενές 48
  3. Βοηθ. Νοσηλευτών ΔΕ, θέσεις 83, υπηρετούν 83

Υπάρχουν λοιπόν 48 θέσεις Νοσηλευτών ΤΕ κενές ενώ και για το ζήτημα αυτό τίθεται και πάλι η ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης του νέου οργανισμού λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς ο ισχύων λειτουργεί με τα δεδομένα της δεκαετίας του 1980.

Κατόπιν των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τι προτίθεται να κάνει για την κάλυψη των κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του Οργανισμού Λειτουργίας του ιδρύματος, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο σας και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομίας - Οικονομικών.»

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία