Συλλήψεις πριν την πορεία που διοργάνωσαν προχθες μέλη του αναρχικού χώρου

Εκτύπωση

Συλλήψεις πριν την πορεία που διοργάνωσαν χθες μέλη του αναρχικού χώρου

        10/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η πορεία που διοργάνωσαν προχθες το απόγευμα μέλη του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου στην πόλη του Ρεθύμνου οι διωκτικές αρχές προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές υπόπτων και σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων. Πρόκειται για Ρεθεμνιώτες, ηλικίας 22,18, 20 και 18 ετών αντίστοιχα.

Το απόγευμα της Τρίτης η πόλη είχε μετατραπεί σε φρούριο, με αφορμή το συλλαλητήριο των αναρχικών.
Έτσι λοιπόν στα πλαίσια εφαρμογής μέτρων ασφαλείας της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών σε βάρος προσώπων και πραγμάτων, συγκροτήθηκαν ομάδες προελέγχου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο ΙΧ αυτοκίνητου του 22χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπς μήκους 45 εκατοστών, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 40 εκατοστών, ένα σιδερένιο λοστό μήκους 80 εκατοστών, μια μάλλινη κουκούλα, ένα βεγγαλικό μήκους 30 εκατοστών και ένα καπνογόνο μήκους 20 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων και για κατοχή φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις Ρεθεμνιώτες δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία