Κλείνουν και άλλα σχολεία-Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Εκτύπωση

Κλείνουν και άλλα σχολεία-Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

  • Αναμενόμενος είναι ο αριθμός των σχολικών μονάδων που βάζουν «λουκέτο»
  • Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς έξαρση της νέας γρίπης

9/12/09

Μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των σχολικών μονάδων που βάζουν λουκέτο λόγω ύποπτων κρουσμάτων της νέας γρίπης που εμφάνισαν μαθητές και στο νομό Ρεθύμνου.
Μόλις χθες έξι τμήματα και πέντε σχολικές μονάδες έκλεισαν για επτά ημέρες ενώ και σήμερα με απόφαση του νομάρχη έκλεισαν πέντε τμήματα και δυο σχολικές μονάδες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα κλειστά για τις επόμενες επτά ημέρες θα παραμείνουν το Α2 τμήμα του δημοτικού σχολείου Σταυρωμένου, το Γ2 τμήμα του εσπερινού λυκείου, ένα τμήμα στην ΕΠΑΣ, το Α4 και Α6 τμήμα του 4ου γυμνασίου Ρεθύμνου και το γυμνάσιο και λύκειο Σπηλίου.

Μέχρι και σήμερα σε σύνολο 65 νηπιαγωγείων, έχουν κλείσει 12 εκ των οποίων παραμένουν κλειστά επτά ενώ έχουν ανοίξει πέντε. Σε σύνολο 62 δημοτικών σχολείων, έχουν κλείσει μέχρι σήμερα 15 και κλειστά από αυτά παραμένουν τα δέκα. Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα 19 συνολικά γυμνάσια, είναι κλειστά τρία ενώ στα 19 γενικά και εσπερινά λύκεια κλειστά παραμένουν τρία.
Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τη αρμόδια αντινομάρχη σε θέματα παιδείας, κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη, ήταν αναμενόμενα, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς το μεγάλο πανδημικό κύμα  αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, οι γονείς πρέπει να κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι.
Με το να κλείνουμε κάποια σχολεία ή τμήματα και τα παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν να πηγαίνουν στα φροντιστήρια ή συνεχίζουν να επικοινωνούν με άλλα παιδιά, αυτόματα ακυρώνεται αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, την εξάπλωση δηλαδή της νέας γρίπης.
Το κλείσιμο λοιπόν του σχολείου σημαίνει ότι για επτά ημέρες όλα τα παιδιά θα πρέπει να παραμένουν σπίτι και όχι να ακολουθούν άλλες δραστηριότητες
», σημείωσε η κ. Γ.Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί 2.500 χιλιάδες πολίτες.
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού και στο νομό Ρεθύμνου συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

Μαρία Καλογεράκη 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία