Εμπρησμός σε τρία οχήματα στο Λατζιμά Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Εμπρησμός σε τρία οχήματα στο Λατζιμά Ρεθύμνου

  • «Πονοκέφαλος» για τις αρχές τα συνεχιζόμενα περιστατικά εμπρησμών σε ΙΧ αυτοκίνητα στην Κρήτη

9/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη


Σε εμπρησμό οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε τρία οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε περιφραγμένο χώρο στην περιοχή του Λατζιμά στο Ρέθυμνο, τα οποία και καταστράφηκαν ολοσχερώς. 

«Στις δυο περίπου τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τρία οχήματα στην περιοχή Λατζιμά. Ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας, κινητοποιηθήκαμε, σπεύσαμε στον τόπο του συμβάντος και διαπιστώσαμε ότι καίγονταν τρία οχήματα, τα οποία υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές.
Τα αυτοκίνητα αυτά ήταν σταθμευμένα έξω από μια μάντρα αυτοκινήτων, ανήκουν σε μια επιχείρηση τροφίμων, ιδιοκτησίας, Ξενάκη Γιάννη
», ανέφερε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς.

Οι δράστες σύμφωνα με τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος  της  πυροσβεστικής υπηρεσίας, έβαλαν ταυτόχρονα φωτιά και στα τρία οχήματα, γεγονός που οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για συντονισμένο εμπρησμό.
Από νωρίς το πρωί οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος παίρνουν καταθέσεις και εξετάζουν λεπτομερώς όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με στόχο να εντοπίσουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στα ίχνη των άγνωστων μέχρι αυτήν την ώρα δραστών.

«Από τα χαράματα επιλήφθηκε την υπόθεση το ανακριτικό τμήμα τςη υπηρεσίας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν βρέθηκε κάτι συγκεκριμένο όμως προσανατολιζόμαστε και πιθανολογούμε ότι η αιτία είναι εμπρησμός από πρόθεση διότι καίγονταν ταυτόχρονα και τα τρία αυτοκίνητα και η ώρα όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν είναι συνηθισμένη», σημείωσε ο κ. Μπουραντάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης των τριών οχημάτων που είναι Χανιώτης και τα είχε αφήσει σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή του Λατζιμά, με σκοπό να τα πουλήσει.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία