Τελευταίες εξελίξεις από τα έργα στο Δήμο Ρεθύμνου και τον ανασχηματισμό

Εκτύπωση

Τελευταίες εξελίξεις από το Δήμο

 

του Βασίλη Κασιμάτη

Μιλήσαμε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωστή Ηλιάκη ο οποίος μας έκανε ενημέρωση  για τις τρέχουσες εξελίξεις στα έργα της πόλης του Ρεθύμνου.

 

                                        
Συνεπής με τον ... Άγνωστο!

Η πλατεία στον Άγνωστο ολοκληρώνεται μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου όπου και παραδίδεται στη κυκλοφορία για τα Χριστούγεννα.

Είναι ένα πολύ όμορφο έργο, το οποίο έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά όσων αφορά τόσο το εικαστικό μέρος όσο και το λειτουργικό.
Εδώ βέβαια αξίζει να αναφέρουμε και κάποιες γνώμες όμωρων καταστημαρχών στην εν λόγω πλατεία, ότι ο περιφερειακός δρόμος αυτής είναι πολύ στενός και το καλοκαίρι ... θάχουμε πρόβλημα!
Κατα τα άλλα και από ότι φαίνεται και στη συνημένη φωτογραφία η πλατεία δείχνει πολύ εντυπωσιακή.

 

Το Νέο Έτος στη ... Παλιά τη πόλη!

Σχεδόν έτοιμη και η πλατεία στο «Τούρκικο Σχολειό» πίσω από το Μιναρέ.

Εκεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου προβλέπεται να γίνει η επίσημη υποδοχή του Νέου Έτους, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και τη νέα πλέον πλατεία.

«Αποτελεί στολίδι για το Ιστορικό κέντρο και θα λειτουργεί και τόσο ως χώρος περιπάτου όσο και ως τουριστικό αξιοθέατο» μας ανέφερε ο κ. Ηλιάκης

Παράλληλα με το συγκεκριμένο έργο προχωράει και η πλακόστρωση ως έργο ανάπλασης στη παλιά πόλη και το ιστορικό της κέντρο, ολοκληρώνοντας τις εικαστικές και λειτουργικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής γύρω από αυτά.

«Είμαστε συνεπής σε όλα τα ραντεβού μας με το πολίτη όσων αφορά τα έργα και της ημερομηνίες τους» σχολίασε ο Αντιδήμαρχος, θέλοντας να πει ότι οι συμφωνίες με τους εργολάβους έχουν τηρηθεί στο μέγιστο βαθμό και ο Δήμος και με την ιδιαίτερη συμβολή του Δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη, έχει δώσει το πολύ καλό του πρόσωπο στα τελευταία έργα

Εμείς εδώ να σχολιάσουμε ότι όσο καυστικοί ήμασταν το καλοκαίρι με το χάος που δημιουργήθηκε από τα έργα στις κεντρικές αρτηρίες και που ταλαιπώρησαν αφάνταστα πολίτες, τουρίστες και επισκέπτες, τόσο σωστά ημερολογιακός εκτελούνται τα έργα το Φθινόπωρο/Χειμώνα και εδώ πραγματικά αξίζει τα συγχαρητήρια ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι και το επιτελείο τους.

Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι και ο λοιπός ανασχηματισμός

Και μιας και αναφερθήκαμε στους Αντιδημάρχους ας πούμε και δυο λόγια για τον επερχόμενο ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου.

Ο ανασχηματισμός αυτός γίνεται στα πλαίσια της «ως είθιστε» λογικής που ακολουθεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δοκιμαστούν και άλλοι, νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε θέσεις «κλειδιά».

Τα ονόματα που ακούγονται σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές μας πληροφορίες είναι των κ.κ. Τσιβισκάκη Μαθιό, Παπαδουράκη Τάσο,
Αναγνωστάκη Μανώλη, Δελήμπαση Μανώλη και  Δερεδάκη Νίκο
.

Αλλαγή Σκηνικού και στο Λιμενικό Ταμείο.
Από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου αποχωρεί ο κ. Λύτινας Μανώλης, και τη θέση του παίρνει  ο κ. Αλεφαντινός Μίνως.
Ο κ Λύτινας
από ότι φαίνεται θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.

Η διεύθυνση ΔΕΥΑΡ φαίνεται να πηγαίνει στο κ. Λαμπρινό Κώστα.

Όλα τα ανωτέρω βέβαια αποτελούν ειδήσεις που όπως προλογίσαμε συντάσονται σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές της ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και τίποτα εξ αυτών δεν αποτελεί ακόμα δεδομένο.
Ο Δήμαρχος έχει το μαχαίρι - τη πίτα και σαφώς ... το τελευταίο λόγο!


 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία