Συλλαλητήριο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Συλλαλητήριο για τον Αλέξη Γρηγορό-πουλο στο Ρέθυμνο

  • Χωρίς επεισόδια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

        8/12/09 

της Μαρίας
Καλογεράκη
Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της πόλης του Ρεθύμνου ένωσαν σήμερα τις φωνές τους και εξέφρασαν για ακόμα μια φορά τον αποτροπιασμό τους για τον άδικο χαμό του 16χρονου μαθητή.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ελληνικής αστυνομίας οι διαδηλωτές αρχικά προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου ενώ στη συνέχεια διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει κλοιό έξω από το κτίριο.

Ένα χρόνο μετά κανείς δεν ξέχασε τον άδικο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος, ένα παιδί μόλις 16 ετών.

«Ένα χρόνο μετά ένα θρανίο εξακολουθεί να είναι κενό, μια μητέρα να κάθεται να ζει μέσα από τις φωτογραφίες. Αυτό δεν το ξεχνάμε και είμαστε δίπλα της. Πέρα όμως από αυτό μια γενιά που τώρα όλη την κατηγορούσαν ότι ήταν μια γενιά της αδιαφορίας, του πραγματισμού, του κυνισμού, μια γενιά που έψαχνε την ταυτότητά της μέσα από ρατσισμό, αυτή η γενιά ξεσπάει, βρίσκει την ταυτότητά της μέσα από την αντίδραση στην κρατική καταστολή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, κ. Ευθύμης Καρουζάκης.

Από την πλευρά του το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, κ.Δημήτρης Καραμάνης, τόνισε πως «Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία να στηρίξει αυτές τις κινητοποιήσεις και για αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία και προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της πόλης για να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την πόλη. Η νεολαία είναι εδώ, δεν σταματάει να εξεγείρεται ,δεν σταματάει να αντιστέκεται».

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο και πλέον οι διαδηλωτές ανανεώνουν για αύριο το ραντεβού τους στις 6 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου όπου θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία