Προσοχή στους εισαγόμενους και καλοντυμένους επαίτες με ι.χ.!

Εκτύπωση

Προσοχή στους εισαγόμενους και καλοντυμένους επαίτες με ι.χ.!

  • "...κινδυνεύουμε να χάσουμε το ιερό αγαθό της αλληλεγγύης που έχουμε μεταξύ μας και που οφείλουμε να το κρατήσουμε με νύχια & δόντια"

       7/12/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Ένα φαινόμενο που προ ημέρων να άρχισε λανσάρεται στη Κρήτη και ξεκίνησε από το Ηράκλειο, έφτασε τώρα και στο Ρέθυμνο.

Καλοντυμένοι τις περισσότερες φορές, (όχι πάντα) αλλοδαποί με σπαστά Ελληνικά σταματούν σε κόμβους της Εθνικής οδού και όχι μόνο, αλλά σε ήσυχα πάντα σημεία, διερχόμενους οδηγούς με το αιτιολογικό ότι έχουν πρόβλημα.

Ο ανύποπτος οδηγός αφού βλέπει έναν «καθώς πρέπει» κύριο με ένα σχετικά καλό ι.χ., παριστάνοντας την "αθώα περιστέρα ή ακόμα και τον "Άγιο"!!, κάνει στην άκρη από περιέργεια αλλά κυρίως και από το συναίσθημα της αλληλεγγύης οδηγών. Τότε ο «μεταμοντέρνος επαίτης» του αποκαλύπτει δήθεν ότι έχει μείνει από καύσιμα και ότι δεν έχει το πορτοφόλι μαζί του. Προτίθεται όμως να δώσει/ανταλλάξει ένα πανάκριβο δαχτυλίδι αν το θύμα" ¨του δώσει 50 περίπου ευρώ για να καταφέρει ο δήθεν «κακορίζικος» να συνεχίσει το ταξίδι του. Βέβαια να πούμε εδώ ότι το εν λόγω δαχτυλίδι είναι μπακιρένιο, ... κάλπικο!

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι οδηγοί παίρνουν χαμπάρι το «κόλπο» αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί, κυρίως οι αφελείς που την πατούνε και δίνουν τα χρήματα, μετέχοντας στο παράνομο αυτό αλισβερίσι.
Άλλες πάλι φορές και σύμφωνα με αξιωματικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αν δεν καταφέρουν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό από το υποψήφιο θύμα - διερχόμενο οδηγό - τότε γίνονται και εριστικοί, βρίζοντας τους οδηγούς.

Σε κάθε περίπτωση εμείς κάνουμε γνωστό το πρόβλημα ούτως ώστε να το αντιληφθεί και η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου (αν δεν το έχει ήδη λάβει υπόψη της) διότι τα προβλήματα που απορρέουν από αυτά τα άθλια πλάσματα, που βρήκαν νέο τρόπο να λειτουργούν ως παράσιτα και εις βάρος της κοινωνίας, είναι κατ΄ουσίαν τρία και βασικά.

  • Αφενός η παραβατική συμπεριφορά αυτών των αλλοδαπών που σχετίζεται με την παράνομη αγοροπωλησία του δαχτυλιδιού,
  • η εξαπάτηση λόγω του ότι το δαχτυλίδι πάντα είναι μπακιρένιο
  • και τέλος & κυρίως ότι με αυτό τον τρόπο και εδώ στο Ρέθυμνο κινδυνεύουμε να χάσουμε το ιερό αγαθό της αλληλεγγύης που έχουμε μεταξύ μας και που οφείλουμε να το κρατήσουμε με νύχια & δόντια. 

Βλέπετε σε άλλες περιοχές της χώρας δεν υπάρχει αυτό που εδώ στο Ρέθυμνο, ακόμα καλά κρατεί!
Την διάθεση για βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Και αυτό είναι πολύτιμο.
Τόσο πολύτιμο που πρέπει να το διαφυλάξουμε από αυτούς τους εισβολείς των ηθών του τόπου μας!!!

Κινδυνεύουμε λοιπόν χάριν αυτών των επιτήδειων να σταματήσουμε να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας στο δρόμο, φοβούμενοι μήπως είναι παγίδα.
Προσοχή λοιπόν. Προσοχή όχι τόσο για τους παρασιτικούς επαίτες αλλά  περισσότερο για την ενδεχόμενη απώλεια των προστατευτικού συναισθήματος, που μας κρατεί ακόμα εδώ στο Ρέθυμνο ... ανθρώπους!!

Με τσι γειές μας...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία