Γραφείο Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης;;;

Εκτύπωση

Γραφείο Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης;;;
 

  • Ξανά στην επικαιρότητα η ίδρυση γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης στο νομό

        6/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νομό Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, η διοίκηση του εργατικού κέντρου της πόλης επαναφέρει για ακόμα μια φορά την επικαιρότητα την ίδρυση γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης στο νομό.

Σύμφ
O πρόεδρος του εργατικού κέντρου
κ. Γιώργος Νικολιδάκης
ωνα με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου της πόλης οι εργαζόμενοι του νομού είναι ανάστατοι για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και στα οποία αρκετοί πολίτες είτε έχασαν τη ζωή τους είτε έμειναν βαριά ανάπηροι.
Οι έλεγχοι που γίνονται από το τμήμα τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης Χανίων, σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σε ολόκληρο το νομό, με την έντονη οικοδομική, τουριστική και αναπτυξιακή δραστηριότητα με χιλιάδες επιχειρήσεις και χώρους δουλειάς.

Την ίδια ώρα δεδομένου ότι απανωτά είναι τα ατυχήματα στην υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου αναφέρει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό του 45χρονου συμβασιούχου υπάλληλου που συνεχίζει να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Για να αποφευχθούν λοιπόν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα, οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως θα πρέπει να τοποθετηθεί στην υπηρεσία καθαριότητας ένας τεχνικός ασφαλείας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι να εξακριβώνει εάν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία