Νέος βραχνάς για τους Ρεθεμνιώτες;

Εκτύπωση

Νέος βραχνάς για τους Ρεθεμνιώτες;

  • Σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια το νέο έτος προσανατολίζεται η ΔΕΥΑΡ
  • Σε διαπραγματεύσεις ΟΑΔΥΚ και ΔΕΥΑΡ

5/12/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Σε αύξηση του τιμολογίου κοντά στο 3%, αναμένεται να προχωρήσει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Ρεθύμνου το νέο έτος προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει από τα χρέη που την ακολουθούν εδώ και χρόνια.  
Λόγω λοιπόν των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων της επιχείρησης το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και τα στοιχεία που έχει για την σύνταξη του προϋπολογισμού και στη συνέχεια θα προβεί σε μια σειρά μέτρων προκειμένου να περιστείλει τα έξοδά της. 

 «Έχουμε κάποιες παραμέτρους, οι οποίες είναι ακόμα αδιευκρίνιστες, έχουμε κάποια ανοιχτά θέματα με τους υπαλλήλους, με τις αυξήσεις των μισθών στους υπαλλήλους και με το δικαστήριο το οποίο είναι στις 12 Ιανουαρίου για την μονιμοποίηση η μη των 25 συμβασιούχων.
Επίσης ένα ανοιχτό θέμα είναι η τιμολόγηση των υδάτων που παίρνουμε από τον ΟΑΔΥΚ. Θα τα συνεκτιμήσουμε όλα αυτά και θα δούμε τι θα κάνουμε.
Κανείς δεν θέλει να βάλει αυξήσεις στο νερό, είναι ήδη πολύ ακριβό, τοπ αναγνωρίζουμε, επίσης ο κόσμος περνάει δύσκολες ημέρες λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και δεν είναι ευχάριστο το  να προβούμε σε αυξήσεις
», ανέφερε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Κώστας Λαμπρινός.

"Θύμα" της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τελευταίο χρόνο επιχειρήσεις και εργαζόμενους, έπεσε και η δημοτική επιχείρηση.

Παρά λοιπόν τις αυξήσεις στις οποίες προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η ΔΕΥΑΡ στα τιμολόγια, τα έσοδα της επιχείρησης αντί να αυξηθούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης μειώθηκαν.
«Οι βεβαιώσεις του νερού είναι λιγότερες, διότι κάποια ξενοδοχεία δεν άνοιξαν άλλα δούλεψαν πολύ λίγο και επίσης ο δημότης κάνει οικονομία στην κατανάλωση του νερού. Επιπλέον λόγω της κρίσης στην οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχουν νέες συνδέσεις, έχουμε λιγότερες εισπράξεις στα τέλη σύνδεσης  περίπου στις 250.000 χιλιάδες ευρώ, και καταλαβαίνετε ότι περνάμε και εμείς αυτό που περνάει όλη η κοινωνία και οι επιχειρήσεις, δύσκολες μέρες...».

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα με τον ΟΑΔΥΚ και τη ΔΕΥΑΡ, και αφορούσε την διακοπή παροχής νερού στο δήμο Ρεθύμνου λόγω συσσωρευμένων χρεών της επιχείρησης προς τον ΟΑΔΥΚ, οι δυο πλευρές τώρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και το πιο πιθανό είναι να μην εκδικαστεί η υπόθεση που έχει προγραμματιστεί στις 14 του μήνα για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΡ κατά του ΟΑΔΥΚ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία