Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί ελέω πανδημίας της νέας γρίπης

Εκτύπωση

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί ελέω πανδημίας της νέας γρίπης

  • Διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους
  • Παρά τις κινητοποιήσεις, οι γιατροί επισημαίνουν ότι θα βρίσκονται κοντά στους ασθενείς του νοσηλευτικού ιδρύματος

           5/12/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από προχθές οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό.
Η μόνη επιλογή απέναντι στην αδιαφορία της πολιτείας είναι για αυτούς ο αγώνας.
Ένας αγώνας που ξεκινά, την ίδια ώρα που τα κρούσματα της νέας γρίπης και στο νομό Ρεθύμνου αυξάνονται καθημερινά.
Οι γιατροί από την πλευρά τους υπόσχονται ότι θα βρίσκονται κοντά στους ασθενείς του γενικού νοσοκομείου και περιμένουν από την πολιτεία να πράξει τα ανάλογα.

«Το "κερασάκι στην τούρτα" αυτή της μίζερης πραγματικότητας είναι , όπως κάθε χρόνο, τα προβλήματα με τις πληρωμές των εφημεριών .
 Όχι μόνο είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο και μετά για την υπερωριακή εργασία που έχουμε προσφέρει , καταστρατηγώντας κάθε  νόμιμο όριο,  για να καλύψουμε τις ανάγκες καθημερινής εφημερίας του νοσοκομείου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα η πίστωση για τις εφημερίες  του Νοεμβρίου και κανείς δεν διασφαλίζει ότι θα μπορέσουμε να την απορροφήσουμε στο τρέχον οικονομικό έτος ή θα μετατεθεί για το επόμενο.
Αυτή η κατάσταση , αποτέλεσε και τη "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι".
Όταν καλείσαι να εργαστείς σε ένα Νοσοκομείο με τόσα προβλήματα , η συνεχής ανακύκλωση κωλυμάτων ακόμα και για τα στοιχειώδη και αυτονόητα όπως η πληρωμή των δεδουλευμένων,  τότε η μόνη επιλογή είναι ο αγώνας.  Όχι μόνο για τη δική σου αξιοπρέπεια,  αλλά και για την αξιοπρέπεια των ασθενών και γενικότερα  του Συστήματος Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ στο νομό, κ. Ανδρέας Ξανθός.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος, τόνισε πως :
«Ήρθε ο καινούργιος διοικητής πριν από μερικούς μήνες, μας υποσχέθηκε πολλά και διάφορα. Πάνω από όλα ότι σε δυο μήνες θα έχει ανοίξει το καινούργιο κτίριο. Είμαστε στον Δεκέμβρη, η πανδημία που λέγαμε τότε έφθασε και βλέπουμε έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, αντί να είναι φορέας υγείας, να κολλάει ο ένας ασθενής τον άλλο»

Ο Γιάννης Σαριδάκης που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης γιατρών ΕΣΥ στο νομό, αναφερόμενος στην κινητοποίηση των γιατρών επεσήμανε :
«Οι γιατροί του νοσοκομείου κινδυνεύουν για ακόμα μια φορά να περάσουν τις γιορτές απλήρωτοι για εφημερίες 3 μηνών και απλήρωτοι για αναδρομικά από την αρχή του χρόνου. Καλούμε τους πολίτες , όχι απλά να δείξουν κατανόηση για τον αγώνα μας, χρειαζόμαστε την ενεργό συμπαράστασή τους, τους καλούμε να φτιάξουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και με την αποφασιστικότητά τους να δείξουν ότι θα βρουν απέναντι τους το σύνολο της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας όσοι επιδιώκουν την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου» .

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρθηκαν και στο θέμα των προσλήψεων, που παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες, και τα "ευχολόγια" από την πλευρά του υπουργείου υγείας, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

«Να είστε σίγουροι ότι εξαντλήσαμε κάθε όριο αναμονής, υπομονής & καλής θέλησης.
Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε χωρίς την ιατρική  βοήθεια που πρέπει κανένα συμπολίτη μας που κινδυνεύει πραγματικά.
Είναι δεδομένο ότι θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες που  προκύπτουν από την εξάπλωση της πανδημίας της γρίπης.
Εμείς δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις της κας Υπουργού περί κοινωνικής υπευθυνότητας  για να κάνουμε το καθήκον μας. Άλλοι θα πρέπει  να αναλογιστούν αν αντιμετωπίζουν με υπεθυνότητα τα θέματα της Δημόσιας Περίθαλψης  και αν εκπληρώνουν τις βασικές υποχρεώσεις του Κράτους  απέναντι στο κοινωνικό αγαθό της Υγείας των πολιτών.

Όσο για την κακή κατάσταση της οικονομίας που κάποιοι  θα επικαλεστούν , εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι :

1.      δεν διεκδικούμε κάτι παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση μας για το έργο που προσφέρουμε, καθώς  και την υλοποίηση των νομοθετημένων ρυθμίσεων για τις προσλήψεις γιατρών.  

2.      ακριβώς λόγω της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης που διογκώνει την ανεργία και την ανέχεια, οφείλει η Πολιτεία να στηρίξει απλόχερα το ΕΣΥ  και τα δημόσια Νοσοκομεία, να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό και να ανταποκριθεί  στις αυτονόητες υποχρεώσεις της προς τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους .

Οι πολίτες του Ρεθύμνου να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας μας τους αφορά.
Ότι  εκτός από την διεκδίκηση  της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων  μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξει η σημερινή άσχημη  κατάσταση στο Νοσοκομείο,  για να γίνουν οι βελτιώσεις που χρειάζονται στην καθημερινότητα τη δική μας και κυρίως των αρρώστων μας.
Ξέροντας πολύ καλά ότι απαιτείται συνεχής προσπάθεια, ότι δεν φτάνει μόνο ο δικός μας αγώνας, ότι χρειάζεται συστράτευση όλων, των γιατρών, των υπόλοιπων εργαζομένων, των φορέων, της κοινωνίας συνολικά.
Πεπεισμένοι, ότι για να αλλάξει η γκρίζα τοπική πραγματικότητα στην Υγεία, χρειάζεται ένα σταθερό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την υπεράσπιση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση του Νοσοκομείο
υ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός. 

Τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό Ρεθύμνου, δυστυχώς παραμένουν.
Οι γιατροί και εργαζόμενοι επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για την δημόσια περίθαλψη στο νομό, όμως χρειάζεται συστράτευση της πολιτείας συνολικά.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία