Σε σοβαρή κατάσταση ο υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Σε σοβαρή κατάσταση ο υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου

  • Στην δικαιοσύνη οδηγήθηκε ο οδηγός του απορριμματοφόρου
  • Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου στο "Πρωινό Δελτίο" για το ίδιο θέμα

        5/12/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη  κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου ο 45χρονος συμβασιούχος υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, ο οποίος τραυματίστηκε τη Πέμπτη τα ξημερώματα, όταν ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου διενεργόντας οπισθοπορεία, τον παρέσυρε τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Δήμαρχος κ.Γιώργης Μαρινάκης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Πρωινό δελτίο" στον Μελωδία 102,7 FM όπου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω ατύχημα, προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό του άτυχου εργαζομένου, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως η τροχαία Ρεθύμνου έχει επιληθφεί της έρευνας, από όπου και αναμένουν το πόρισμα για την όποια τυχόν ευθύνη του οδηγού.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος μετά τη δύσκολη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.
Το ατύχημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, όπου μέλος του πληρώματος ήταν και ο 45χρονος. Ο ασθενής μαζί με έναν συνάδελφό του μετέφεραν τους κάδους στο όχημα.
Ο οδηγός του απορριμματοφόρου, δεν αντιλήφθηκε ότι ο  45χρονος βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να κάνει όπισθεν και να τον εγκλωβίσει.  

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σοβαρό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου.
Πριν από μερικά χρόνια ένας υπάλληλος της υπηρεσίας είχε χάσει τη ζωή του, με τον ίδιο περίπου τρόπο που τραυματίστηκε σοβαρά ο 45χρονος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος οδηγός που παρέσυρε με το απορριμματοφόρο χθες τα ξημερώματα τον άτυχο άνδρα, πριν από μερικούς μήνες είχε παρασύρει με παρόμοιο τρόπο, μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ατυχήματα, οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν πως θα πρέπει να τοποθετηθεί στην υπηρεσία καθαριότητας ένας τεχνικός ασφαλείας, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι να εξακριβώνει εάν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 22 Μάρ 2018

Αρθρογραφία