Υπουργική απάντηση στην Όλγα για τα ατυχήματα

Εκτύπωση


ο Υπουργός Εργασίας &
Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Ανδρέας Λοβέρδος
Υπουργική απάντηση στην Όλγα για τα ατυχήματα

5/12/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση στην από προ μηνός (5 Νοεμβρίου 2009) ερώτησή της στη Βουλή, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ.

Στην απάντηση του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος επικαλείται τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία από το 2007 έως φέτος έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα στη ΔΕΗ για έλλειψη μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων της συνολικού ύψους 290.000 ευρώ.

Παράλληλα λαμβάνεται δέσμευση για εντατικοποίηση των ελέγχων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και στα έργα που αναθέτει σε εργολάβους με στόχο τη σταθερή βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και υγείας κατά την εκτέλεση των εργασιών και την μείωση των εργατικών ατυχημάτων.

Η κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με την ανωτέρω απάντηση επισημαίνει, ότι η επιβολή χρηματικών προστίμων δεν αποτελεί μέτρο προστασίας των εργαζομένων σε κανένα χώρο δουλειάς και δει σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου όπως αυτούς της ΔΕΗ.

Τονίζει δε, ότι απαιτείται η λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας προστασίας των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 18 Μάρ 2018

Αρθρογραφία