Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας για την Εθνική ήμέρα ατόμων με αναπηρία

Εκτύπωση

Μηνύματα πολιτικής ηγεσίας για την Εθνική ήμέρα ατόμων με αναπηρία

  • ΜΥΝΗΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΌΘΩΝΑ ΚΑΙ
  • ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

3/12/09

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

"Η δική μας ευκολία γίνεται δυσκολία για όσους έχουν ανάγκη το αυξημένο ενδιαφέρον μας. Η δική τους προσπάθεια γίνεται μάθημα για όλους. Οι ανάγκες όλων των ανθρώπων συγκροτούν το σύνολο των υποχρεώσεων της Κοινωνίας, αλλά και της Πολιτείας.

Η 3η του Δεκέμβρη, μέρα παγκόσμιας και εθνικής αναφοράς στα Άτομα με Αναπηρία. Η κάθε μας μέρα προσπάθεια για άρση των κοινωνικών αποκλεισμών και της περιθωριοποίησης. Διεκδίκηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού για τα Άτομα με Αναπηρία".
   _____________________________________________________________

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ετήσια παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, δεν αποτελεί πλέον μια τυπική ημερολογιακή αφιέρωση για ένα κοινωνικό σύνολο συνανθρώπων μας.

Αποτελεί «χρονικό σταθμό» εκτίμησης της προόδου του Αναπηρικού Κινήματος ως προς την συμβολή όλων μας στην προώθηση των θεμάτων και των αιτημάτων, που τίθενται καθημερινά για ισονομία και ίσα δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του κόσμου.
Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία και δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης, ισότιμης στάσης, απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Είναι γεγονός, ότι στις ημέρες μας έχουν γίνει θεαματικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετά από αγώνες και θυσίες το αναπηρικό κίνημα έχει δικαιωθεί σε πολλούς τομείς των θεματικών του προτεραιοτήτων και συνεχίζει δυναμικά να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία μοιράζονται μαζί μας την καθημερινότητα της εποχής αλλά με αυξημένο βαθμό δυσκολίας.
Ωστόσο ο δρόμος που έχουμε όλοι μπροστά μας , ως κοινωνία, είναι μακρύς, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες με αναπηρία να έχουν τις ίδιες παροχές με τους αντίστοιχους ευρωπαίους πολίτες και να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης και αποτελεσματικής παρέμβασης.

Έτσι το ενδιαφέρον και η αγωνία μας συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση αποκατάστασης και πλήρους ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία στα κοινωνικά δρώμενα της Ελληνικής καθημερινότητας και πραγματικότητας.
Και αυτή ας είναι η σήμερα η υπόσχεση μας.
Του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε προχωρήσει ακόμα λίγα βήματα μπροστά και μέσα από τις πολιτικές επιλογές μας και την εφαρμογή πρακτικών λύσεων να έχουν ξεπεραστεί όσο περισσότερα από τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα και που βασανίζουν την ψυχή και το σώμα τόσων συνανθρώπων μας
".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία