Που είναι ο Τοπικός μας Πολιτισμός;

Εκτύπωση

Που είναι ο Τοπικός μας Πολιτισμός;

            3/12/09

του Γιώργου
Κατικά *
Πριν λίγες μέρες στο Κέντρο Τέχνης του Μανώλη Κουνδουράκη, στην παλιά πόλη, οργανώθηκε μια έκθεση έργων του Ρεθεμνιώτη λαϊκού ζωγράφου Δημήτρη Τεριακή- Μούρμουρα, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ρεθύμνου.
Η οργάνωση αυτή απέδειξε για μια ακόμα φορά, την απουσία του δήμου από τον πραγματικό τοπικό πολιτισμό!
Ο δήμος μας ξοδεύει κάθε χρόνο πολλά χρήματα για διάφορες χλιδάτες γιορτές με τις οποίες θεωρεί ότι υπηρετεί και καλλιεργεί τον πολιτισμό.

  • Δεν χωρούν εκεί μέσα εκδηλώσεις και διοργανώσεις οι οποίες να αναδεικνύουν και να προβάλλουν τους συμπολίτες μας, την δουλειά τους και τον πολιτισμό μας;
  • Γιατί πρέπει άλλες πόλεις να αναγνωρίζουν και να τιμούν αυτούς και εκείνα για τα οποία εμείς αδιαφορούμε;

Η δημοτική μας παράταξη «Δημοτική Κίνηση των Πολιτών», δια του επικεφαλής μας κ Νίκου Νίνου, έχουμε καταθέσει ερώτηση προς την τότε αντιδήμαρχο πολιτιστικών με αριθμό πρωτοκόλλου 10883 / 25-6-2007 και αφού θέταμε την υποχρέωση του δήμου μας να προβάλλει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά και το έργο του Ρεθεμνιώτη λαϊκού ζωγράφου Δημήτρη Τεριακή-Μούρμουρα, ερωτούσαμε την αρμόδια αντιδήμαρχο «τι θα πράξει ο δήμος μας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αυτές;;;».

Ένα δημοσιογραφικό αφιέρωμα στον Τεριακή είχε δημοσιεύσει τοπική εφημερίδα στις 23-6-2007.
Στον τοπικό τύπο της 26-6-07 είχε δημοσιοποιηθεί η έγγραφη ερώτηση μας προς τον δήμο.
Ο Νόμος 3463 / 2006 ,άρθρο 215 παράγ. 2 εδάφ 2, υποχρεώνει τα αρμόδια όργανα να απαντούν στις κατατιθέμενες ερωτήσεις εντός 30 ημερών ενώ το ίδιο επιτάσσει και το άρθρο 100 παράγραφος 3.

Μέχρι σήμερα, αν και πέρασαν δυόμισι χρόνια ( ! ), η Δημοτική Αρχή μας απαξίωσε χωρίς να μπει καν στον κόπο να μας απαντήσει.
Απαξίωσε να ασχοληθεί με τον Ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη κ.Τεριακή, απαξίωσε να ασχοληθεί με τους ανθρώπους του τοπικού μας πολιτισμού αρκούμενη στις γνωστές χλιδάτες γιορτές και στα γνωστά τουριστικά πανηγύρια.
Αυτή είναι η «Νέα Αντίληψη» για τον τοπικό μας πολιτισμό!

ο κ. Γιώργος Κατικάς είναι
Δημοτικός Σύμβουλος
του Δήμου Ρεθύμνου &
Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής παράταξης
"Δημοτική Κίνηση Πολιτών"

 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία