Πανεπιστήμιο κατά Λαϊκής Αγοράς.

Εκτύπωση

Πανεπιστήμιο κατά Λαϊκής Αγοράς.
 

  • Ερωτηματολόγιο τμήματος του Πανεπιστημίου προκαλεί αιχμές και δυναμιτίζει τη πόλωση
  • Παρέμβαση του συλλόγου παραγωγών και μελών στο "Πρωινό Δελτίο"

       2/12/09
του Βασίλη
Κασιμάτη

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης κυκλοφόρησε μια δημοσκόπηση που αφορά τη Λαϊκή Αγορά του Ρεθύμνου και τις προτιμήσεις ή απόψεις των καταναλωτών.
Στην εν λόγω δημοσκόπηση συμπεριληφθήκαν ερωτήσεις με στοχευμένες και κατευθυνόμενες αιχμές κατά του θεσμού της Λαϊκής Αγοράς, καθόσον μας ομολογούν ο πρόεδρος & τα μέλη της Λαϊκής.
Ενός θεσμού που σύσσωμη η τοπική κοινωνία αποδέχεται και στηρίζει.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός το ερωτηματολόγιο αυτό να ενεργεί κατά τρόπο άκρως προβοκατόρικο εις βάρος της Λαϊκής Αγοράς και το οποίο εμφανώς υποκινούμενο από άλλα συμφέροντα, στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τη τοπική μας κοινωνία και τους καταναλωτές εις βάρος του θεσμού μας.
Ειδικώτερα η ερώτηση που αφορά το πόσες φορές θέλει ο Ρεθυμνιώτης καταναλωτής να διενεργείται η Λαϊκή στο Ρέθυμνο, η απαντήσεις έχουν ως εξής:
Καμία - Μία - Δύο.
Όταν λοιπόν εμείς παλεύουμε μήνες τώρα για την ανεύρεση και κατοχύρωση την θεσμοθετημένης 3ης ημέρας της Λαϊκής Αγοράς με τόσους και τόσους αγώνες, πως έρχεται τώρα το Πανεπιστήμιο να στρέψει τη προσοχή του κοινού στην αγνόηση αυτών των προσπαθειών. Είναι εμφανές ότι εδώ κάποιοι που κινούν τα νήματα, θέλουν να διαγράψουν από το μυαλό τη Τρίτη αυτή ημέρα, που η τοπική κοινωνία και αξιώνει και αποδεδειγμένα στηρίζει!
Επιπροσθέτως και σε μια άλλα ερώτηση, ρωτούν το κοινό για το αν πιστεύει ότι στη Λαϊκή Αγορά του Ρεθύμνου συμμετέχει και ... το παρεμπόριο!
Μα αν είναι δυνατόν να στρέφουν τον κόσμο με τέτοιο αχαρακτήριστο τρόπο εις βάρος της λαϊκής εξοστρακίζοντας βολές σχετικά με την νομιμότητα του θεσμού μας.
Αν είναι δυνατό επίσης να προσβάλλουν με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο την προσφιλή τάξη των παραγωγών & εμπόρων, μελών της Λαϊκής Αγοράς Ρεθύμνου, θέτοντας ένα τέτοιο ερώτημα που δυναμιτίζει την πόλωση εις βάρος αυτών.
Τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες από εμάς και η αντίδραση θα ανάψει φωτιές!»
ήταν τα λόγια του προέδρου των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς, κ. Κώστα Τσιμπίδη, ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» στον Μελωδία 102,7 στα FM.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε στα περισσότερα τα οποία καταγγέλλει ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου παραγωγών και να ταχθούμε στο πλευρό των αγωνιστών που μάχονται για την κατοχύρωση των θεσμικών αξιώσεών τους από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Άλλωστε είναι κάτι που το σύνολο των καταναλωτών στηρίζει απ΄ όλο το Νομό.

"Είναι ξεκάθαρο και αυτό φαίνεται και από τη στήριξη και των λοιπών εμπόρων της πόλης του Ρεθύμνου δια μέσου των 100 υπογραφών στήριξης που εν προχείρω αν θέτε συγκεντρώθηκαν, αποδεικνύοντας ότι όταν γίνεται η Λαϊκή, η πόλη κατακλύζεται και από τους κατοίκους των χωριών του Νομού, οι οποίοι την ώρα που βρίσκονται στη πόλη, θα ψωνίσουν και από τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και θα συνεισφέρουν οικονομικά και στους λοιπούς οικονομικού τομείς ανάπτυξης της περιοχής", συμπλήρωσε ο πρόεδρος κ. Τσιμπίδης.

Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι μια απάντηση από πλευράς του πανεπιστημιακού τμήματος που δημιούργησε αυτό το ερωτηματολόγιο, είναι άκρως απαραίτητη για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη.
Η εφημερίδα μας (28310-58852) και ο σταθμός μας (28310-22225) βρίσκεται στη διάθεση των υπευθύνων, για τις όποιες ουσιαστικές απαντήσεις που θα δώσουν φως στο ρεπορτάζ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία