ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εκτύπωση

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

2/12/09

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας , καθώς και των ειδικευόμενων γιατρών , αποφάσισε την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας από την Πέμπτη 3/12 και μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. 

"Σε μια δύσκολη περίοδο για τη δημόσια περίθαλψη λόγω της έξαρσης της πανδημίας της γρίπης , βλέπουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εστιάζει όλο της το ενδιαφέρον στο εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 και να υποβαθμίζει τη σημασία πολύ πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων στο ΕΣΥ , όπως η γενναία χρηματοδότηση του από τον προϋπολογισμό του 2010 και η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων-ΚΥ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Αυτό που προέχει σήμερα είναι η πλήρης στελέχωση όλων των ΤΕΠ , των ΜΕΘ, των Παιδιατρικών και Παθολογικών Κλινικών που σήμερα δέχονται όλο το βάρος της αυξημένης προσέλευσης και νοσηλείας ασθενών με συμπτώματα γρίπης.   Επείγει επίσης η ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις πόλεις , με οικογενειακούς γιατρούς , με υπηρεσίες πρόληψης , ενημέρωσης και αγωγής υγείας για όλο τον πληθυσμό .

Αντί γι?αυτά, παρατηρούμε με απογοήτευση τη γνωστή γραφειοκρατική δυσκαμψία των Υπουργείων, «εισπράττουμε» ως συνήθως καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις και αισθανόμαστε για άλλη μια φορά προσβεβλημένοι από την αντιμετώπιση που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία. Νοιώθουμε ότι απαξιώνεται ο ρόλος και η προσφορά των νοσοκομειακών γιατρών , ειδικά σε ένα Νοσοκομείο με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα, όταν το Κράτος δεν εκπληρώνει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι μας .

Όταν λοιπόν είμαστε ακόμα απλήρωτοι από τον Αύγουστο και μετά για την υπερωριακή εργασία που έχουμε προσφέρει , όταν δεν μας έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά των εφημεριών από 1/1/2009 και όταν δεν έχει διασφαλιστεί , ούτε καν σε επίπεδο έγκρισης πιστώσεων , η πληρωμή των εφημεριών που ήδη πραγματοποιήσαμε τον Νοέμβριο, τότε η μόνη αξιοπρεπής επιλογή είναι ο αγώνας.

Είμαστε αναγκασμένοι, εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και καλής θέλησης , να προχωρήσουμε σε επ?αόριστον επίσχεση εργασίας , αρχής γενομένης από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Στα πλαίσια της επίσχεσης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, θα απέχουμε από όλες τις τακτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου ( τακτικά εξωτερικά ιατρεία, προγραμματισμένα χειρουργεία και εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας ) και θα καλύψουμε όλα τα έκτακτα περιστατικά , τη νοσηλεία των ασθενών και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης ( κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση ασθενών με ύποπτα συμπτώματα, λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων κλπ).

Διεκδικούμε :

  • Άμεση καταβολή των εφημεριών Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου και των αναδρομικών για τις εφημερίες από 1/1/2009
  • Άμεση προκήρυξη των 11 θέσεων ειδικευμένων + 5 ειδικευόμενων γιατρών για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας , που είχαν συμφωνηθεί ως επείγουσες στην κοινή Επιτροπή Προσλήψεων Υπουργείου-ΟΕΝΓΕ
  • Ολοκλήρωση των κρίσεων για τις ιατρικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί τα τελευταία χρόνια
  • Αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη δημόσιας περίθαλψης στο Νομό " .

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία