Ληστεία με λεία 80.000 ευρώ, στο Φουρφουρά.

Εκτύπωση

Ληστεία με λεία 80.000 ευρώ, στο Φουρφουρά.

  • Θύμα το υποκατάστημα της Παγκρήτιας τράπεζας
  •  Περισσότερα στο σχετικό βίντεο του AGORATV

        2/12/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
 Χθες στις 2.30 τα ξημερώματα είχαμε μια νέα ληστεία στο υποκατάστημα της Παγκρήτιας τράπεζας στο χωριό Φουρφουρά του Δήμου Κουρητών της πρώην Επαρχίας Αμαρίου.

Η νέα αυτή κακουργηματική πράξη έγινε με εντελώς θρασύτατο τρόπο καθόσον οι δράστες, άρπαξαν ένα χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου και πιο συγκεκριμένα μια «τσάπα» και γκρέμισαν την μπροστινή πλευρά του υποκαταστήματος, ανοίγοντας κατά αυτό το πρωτότυπο για τα χρονικά τρόπο, τη τράπεζα.

Ο θόρυβος βέβαια που προκλήθηκε τόσο από τη λειτουργεία του μηχανήματος όσο και από το «σπάσιμο», ήταν πολύ μεγάλος.
Οι περίοικοι έντρομοι κατάλαβαν αμέσως τι έγινε αλλά φοβούμενοι την όποια αντίπραξη των δραστών παρέμεινα έγκληστοι στις οικίες τους αφού είναι γνωστό ότι αστυνομική κάλυψη δεν υφίσταται στη περιοχή και το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα (A.T. Αμαρίου) βρίσκεται στο χωριό Νευς Αμάρι και σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Εδώ λοιπόν για μια ακόμα φορά τονίζεται η ελλιπής αστυνόμευση στη περιοχή και υπενθυμίζεται η «κραυγή» των κατοίκων για τόνωση και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη περιοχή.
Θυμίζουμε ότι και πριν από λίγους μήνες είχαμε στο διπλανό χωρίο, το Βυζάρι μόλις 2 χλμ από το Φουρφουρά, τον βιασμό μιας εβδομηντατετράχρονης γυναίκας από τρεις αλλοδαπούς, με θρασύτατο και πάλι τρόπο.

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι τα χωριά των Δήμων Συβρίτου & Κουρητών έχουν έντονο πρόβλημα από την έλλειψη αστυνόμευσης στη περιοχή και πλέον η Αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου πρέπει να λάβει τα μέτρα του και ταυτόχρονα να στηρίξει αυτή την ευπαθή περιοχή.

Για την ιστορία οι δράστες της σημερινής ληστείας και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ρεπορτάζ όπου θυμίζουμε είναι ακόμα σε εξέλιξη, κατάφεραν να υφαρπάξουν από τη τράπεζα - ούτε λίγο ούτε πολύ - 80.000 ευρώ περίπου.
Έτσι ένα ακόμα «χτύπημα» έγινε κάτω από τα έντρομα μάτια των κατοίκων της περιοχής, αφού οι δράστες ανενόλητοι έκαναν το αποτρόπαιο έργο τους και στη συνέχεια έφυγαν εντελώς ανενόχλητοι!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία