7ος Πρόεδρος την Ν.Δ. ο Σαμαράς.

Εκτύπωση

7ος Πρόεδρος την Ν.Δ. ο Σαμαράς.

30/11/09

Μήνυμα ενότητας έστειλε στο επινίκειο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς, που εξελέγη απόψε έβδομος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επικράτησε της Ντόρας Μπακογιάννη από την πρώτη Κυριακή.
Σε δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και συνεχάρη τον αντίπαλό της.
Στο 72,68% των εκλογικών τμημάτων, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,18%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.

Έκλεισαν στις 21:30 χθες οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Στα εκλογικά τμήματα του Ρεθύμνου, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, παρόλα τα προβλήματα του συστήματος διαχείρησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Η παράταση των δύο και πλέον ωρών δόθηκε, μετά τις τεχνικές δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν στο online σύστημα διασταύρωσης στοιχείων.
Ο τρίτος υποψήφιος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εισήχθη στην κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με προβλήματα δύσπνοιας. Οι γιατροί του έκαναν το τεστ για τη νέα γρίπη, το οποίο βγήκε αρνητικό, και διέγνωσαν πνευμονία.

Η Ρηγίλλης, το πρόβλημα και ο ΟΤΕ

Το πρόβλημα στο σύστημα εκλογής αποδόθηκε από τη Ρηγίλλης, μέσω του Γ. Κουμουτσάκου, στο δίκτυο του ΟΤΕ.
Το σφάλμα οφείλεται στο λογισμικό της εταιρίας, η οποία ανέλαβε την τεχνική στήριξη της εκλογικής διαδικασίας και όχι του ΟΤΕ, όπως διευκρινίστηκε σε ανακοίνωση του Οργανισμού.
Ο ΟΤΕ επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του και πραγματοποίησε άμεσα όλους τους επιμέρους ελέγχους, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε τόσο την ανάδοχο εταιρία που έχει αναλάβει την εκλογική διαδικασία, όσο και την οργανωτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Οταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, λίγες ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες, αποφασίστηκε η ψηφοφορία να συνεχιστεί με χειρόγραφη καταγραφή των εκλογέων (offline διαδικασία).
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από επικοινωνία του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα και με τους τρεις υποψηφίους.
Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διαφώνησε και απέστειλε επιστολή, στην οποία τόνιζε ότι δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις. Όπως ανέφερε, «μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας».

Εκκλήσεις προ κάλπης, για προσέλευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη Ρηγίλλης και συναντήθηκε με την Εφορευτική Επιτροπή, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για το καλό της παράταξης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε εκλογικά τμήματα της Αττικής. «Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά υπομονή χρειάζεται αυτή την στιγμή και είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το μήνυμα της», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία.

Που ψήφισαν ...

Στη Ραφήνα ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής.
Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε πρώτος από τους υποψήφιους για την προεδρία στην Πύλο Μεσσηνίας, όπου έγινε δεκτός από δεκάδες κατοίκους της περιοχής.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς. Η υποψήφια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έγινε θερμά δεκτή από οπαδούς του κόμματος.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψήφισε στις 17.00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Καταγγελίες Ψωμιάδη για «τραμπουκισμούς»

«Μεγάλωσα με αρχές και αξίες. Δεν φανταζόμουν ότι ακόμη και σήμερα θα προσπαθούσαν κάποιοι να με ισοπεδώσουν. Ακόμη και σήμερα διέδιδαν ότι ο Ψωμιάδης  δεν συμμετέχει, μην τον ψηφίσετε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι νιώθει «ευτυχής, γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού -και όχι μόνο στη συνείδηση του λαού της Νέας Δημοκρατίας- είμαι νικητής».

Ο κ. Ψωμιάδης δεν ψήφισε χθες το πρωί, διότι είχε «πέσει» το on line σύστημα. Σε δηλώσεις του κατήγγειλε «τραμπουκισμούς» σε βάρος της υποψηφιότητας του.

«Προσπάθησα ενάμιση μήνα να μείνω μακριά από οξύτητες, από αιχμές και την εμπόλεμη ζώνη. Μίλησα για ενότητα. Επισήμανα την προηγούμενη Τρίτη για πιθανά προβλήματα γιατί εγώ αυτά εισέπραττα από την περιοδεία μου που έκανα σε όλη την επικράτεια. Σήμερα δικαιώνομαι», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:
"Τριάντα χρόνια έχω δώσει ένα κομμάτι της ψυχής μου. Πιστεύω ότι ήμουν ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου, προδομένου Νεοδημοκράτη. Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, ακόμα και εδώ στο Βελλίδειο. Υπάρχουν εγκάθετοι εδώ και δύο μέρες, και σήμερα, που λένε μην ψηφίζετε Ψωμιάδη. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν δίνουν ψηφοδέλτια Ψωμιάδη, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν εγκάθετοι, μπράβοι, που εκφοβίζουν. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα. Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Θα μιλήσω και αλίμονο τους".« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία