Νέα δημοσκόπηση: Πιστεύετε ότι η Cretan Lines θα καταφέρει να φέρει βαπόρι στο Ρέθυμνο;

Εκτύπωση

Νέα δημοσκόπηση:
Πιστεύετε ότι η Cretan Lines θα καταφέρει να φέρει βαπόρι στο Ρέθυμνο;

 

  • Νέα δημοσκόπηση του AgoraPress.gr έρχεται να δώσει φως για το τι πιστεύει ο κόσμος για την Ρεθυμνιώτικη εταιρία και τα "κότσια" της

       30/11/09

του Βασίλη
Κασιμάτη

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το τελευταίο καιρό, ύστερα και από τις ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Cretan Lines, κατόπιν των παραιτήσεων και απομακρύνσεων συγκεκριμένων στελεχών, διαφαίνεται να ωριμάζει το πράμα καθόσον μας ομολογούν τα στελέχη του 17μελούς διοικητικού συμβουλίου της Ρεθυμνιώτικης εταιρίας, σε σχετικές δηλώσεις που προέβησαν μάλιστα και στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 FM, προ ημερών.

Πρωτεύοντες στόχοι της ναυτικής συνεταιριστικής εταιρίας είναι :

  • Να φέρει την εταιρία το προσεχή Ιανουάριο σε νέες εκλογές που θα καθορίσουν το μόνιμο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει μέσα από τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη.
  • Ακολούθως να προβεί άμεσα στην αγορά πλοίου με σκοπό την ερχόμενη Άνοιξη να έχουμε «Ρεθυμνιώτικο καταπέλτη» στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Για να γίνει αυτό και αντίθετα με τα όσα ακούγονται και που ίσως έχουν μπερδέψει τον κόσμο, να πούμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού της αποκατάστασης της σύνδεσης «Γραμμή Ρεθύμνου - Πειραιά» είναι η υλοποίηση τριών και μόνο κεντρικών σημείων - στόχων της εταιρίας και που αναλύουμε ως κάτωθι.

  • 1. Άμεση επαναφορά του κώδικα των ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) από το νέο Υπουργείο Εσωτερικών. Θυμίζουμε ότι το περασμένο Δεκέμβριο με μια κίνηση "Blitz crick" κάποιοι που δεν επιθυμούν το Ρέθυμνο να αποκτήσει δικό του βαπόρι, αφού εξυπηρετείται από άλλα «αλλότρια!» λιμάνια, φρόντισαν να αλλάξει επί προηγούμενης κυβερνήσης (Ν.Δ.) αυτός ο κώδικας στο περασμένο Υπουργείο εσωτερικών. Έτσι την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε η Ρεθυμνιώτικη εταιρία να εισπράξει τα χρήματα από τους Δήμους και τους υφιστάμενους διαδημοτικούς οργανισμούς, μπλοκάροντας κατά αυτό τον τρόπο, το δρόμο για την εξυγίανση του μεγάλου αυτού προβλήματος για το Ρέθυμνο. Σήμερα με διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη νέα κυβέρνηση το Δ.Σ. της εταιρίας αυτό θα αλλάξει και έτσι θα «καθαρίσει» και πάλι το τοπίο ούτως ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί η εταιρία με τους ΟΤΑ.
  • 2. Δεύτερο βήμα που απαιτείται να γίνει είναι η αλλαγή βάσει του καταστατικού , της αξίας της συνεταιριστικής μερίδας από 500 ευρώ σε αρκετά χαμηλότερο ποσό, έτσι ώστε οι Ρεθυμνιώτες να προσφέρουν τον «οβολό» τους με σημαντικά καλύτερες προϋποθέσεις!
  • 3. Επιδοτούμενος δανεισμός για το υπόλοιπο. Αν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από α) το ήδη υπάρχον ταμείο, β) τους ΟΤΑ & γ) τους Ρεθυμνιώτες πολίτες που θα αγοράζουν οικονομικά πλέον, συνεταιριστικές μερίδες - δεν φθάσουν - τότε η εταιρία να προχωρήσει σε επιδοτούμενο δανεισμό για το υπόλοιπο του ποσού που απαιτείται για την αγορά πλοίου.

Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι η εταιρία χρειάζεται με τα σημερινά δεδομένα της ναυτιλιακής αγοράς,  περίπου επτά με οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αξιόπλοου βαποριού, με καλές δυνατότητες και facilities.
Το ποσό αυτό δεν είναι μεγάλο αν λάβει κανείς υπόψη του τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει οι ΟΤΑ, τα χρήματα του ήδη υπάρχοντος ταμείου και βέβαια την διάθεση του Ρεθυμνιώτικου κοινού.

Το βέβαιο είναι ένα και μόνο ένα!
Αν η Cretan Lines φέρει Ρεθυμνιώτικο βαπόρι στο λιμάνι μας, τότε σύσσωμη η τοπική κοινωνία με τον τεράστιο εμπορευματικό κα
ι επιβατικό της όγκο
θα στηρίξει 100% την «δική της» εταιρία.
Επομένως λύση υπάρχει, ορατή είναι, εύκολη στην υλοποίησή της επίσης είναι, ας δράξουν λοιπόν και οι φορείς στην ενίσχυση αυτού του σκοπού.
Και λέμε φορείς καταδεικνύοντας την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού εκεί πρέπει όπως προαναφέραμε (αλλαγή & επαναφορά του κώδικα των ΟΤΑ), να εκτελεστεί η «πρώτη πράξη» του έργου, ανοίγοντας το δρόμο και δικαιώνοντας τη βούληση και την εντολή του μεγάλου Ρεθυμνιώτικου λαού προς την Cretan Lines.

      Για αυτό το λόγο ο Δ.Ο.Κ. (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Κασιμάτη)  μέσω της εφημερίδας ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, του ραδιοφωνικού του σταθμού Μελωδία 102,7 FM, του τηλεοπτικού ηλεκτρονικού καναλιού AGORATV και της ηλεκτρονικής εφημερίδας AgoraPress.gr, δηλώνει συμπαραστάτης της εταιρίας και των μελών της, διατηρώντας βέβαια πάντα το αναφαίρετο δικαίωμα του να κρίνει και να σχολιάζει ακριβοδίκαια επί παντός επιστητού, τα όσα αφορούν την Cretan Lines.

      Για αυτό το λόγο το AgoraPress.gr ανήρτησε νέα δημοσκόπηση που αφορά την ερώτηση για το αν πιστεύει το Ρεθυμνιώτικο κοινό και οι αναγνώστες της εφημερίδας, ότι τελικώς και κατόπιν των ανωτέρω, η Cretan Lines θα πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την άμεση αποκατάσταση την γραμμής Ρεθύμνου - Πειραιά.

Ζητούμε όλοι να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση που βρίσκεται στο γνωστό πάντα (δεξί σημείο) της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας για να αποδοθούν «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» .

Με τσι γειές μας ...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία