Stagiers, Αγρότες & Όλγα Κεφαλογιάννη

Εκτύπωση

Stagiers-Αγρότες & Όλγα Κεφαλογιάννη

  • Επιστολή της Βουλευτή προς Ραγκούση

30/11/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με άλλους συναδέλφους της κατέθεσαν 2 επερωτήσεις προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αντίστοιχα. 

1)Για τους Stagiers ...

Η πρώτη, αφορά την Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή με θέμα την απόφαση της κυβέρνησης, μετά τους stagiers, για την απόλυση και αντικατάσταση των συμβασιούχων στις Περιφέρειες της χώρας.

Η Επίκαιρη αυτή Ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση και μαζί με την κ. Κεφαλογιάννη συνυπογράφουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Ελ. Αυγενάκης Ηρακλείου, Γ.Γιακουμάκης, Β΄ Αθηνών, Γ.Αποστολάκης Λακωνίας, Κ.Τζαβάρας Ηλείας, Ν.Παναγιωτόπουλος Καβάλας, Ι.Πλακιωτάκης Λασιθίου, Μ.Παπαδόπουλος Κοζάνης, Χ.Σταϊκούρας Φθιώτιδας, Κ.Κιλτίδης Κιλκίς, Κ.Κόλλιας Κορινθίας, Θ. Καράογλου Β΄ Θεσσαλονίκης, Γ. Κασαπίδης Κοζάνης και Ν.Ντινόπουλος Β? Αθήνας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία σε χιλιάδες συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους, οι οποίοι και εργάζονται ως συμβασιούχοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή κατάργηση όλων των συμβάσεων έργων, οι οποίες και θα αντικατασταθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, βάσει και της πλήρωσης θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών.
Μάλιστα, η ληφθείσα και κοινωνικά ανάλγητη κυβερνητική απόφαση για την κατάργηση των συμβασιούχων με προγράμματα stage δημιουργεί κακό προηγούμενο, επιτείνει την αγωνία και των λοιπών συμβασιούχων του δημοσίου και των οικογενειών τους, ενώ κλονίζει ήδη και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Αντίστοιχη ανησυχία υπάρχει και στους εκατοντάδες συμβασιούχους των Περιφερειών και των δήμων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με σαφήνεια τις προθέσεις της για το εργασιακό τους μέλλον και να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο, που η ίδια έχει δημιουργήσει.
Σημειώνεται, ότι σε αρκετές περιπτώσεις, οι συμβάσεις, που έχουν συνάψει οι απασχολούμενοι ,είτε απευθείας με την περιφέρεια είτε με ανάδοχο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), λήγουν στις 31/12/2009 ή λίγους μήνες μετά.
Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούν οι εν λόγω εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ όσες από αυτές λήγουν την επόμενη περίοδο είναι κρίσιμο να ανανεωθούν. Κυρίως, οφείλει η κυβέρνηση να πάρει μια σαφή θέση και να ξεκαθαρίσει στην κοινή γνώμη τις αποφάσεις της για την τύχη και το μέλλον όλων των συμβασιούχων των περιφερειών και των δήμων της χώρας. 

Κατόπιν των ανωτέρω
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Υπάρχει αλήθεια σχεδιασμός και πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την αποσαφήνιση της τύχης των συμβασιούχων που εργάζονται στις Περιφέρειες και τους Δήμους;
»

2)Για τους αγρότες ...

Ακολούθως η Βουλευτής κ. Κεφαλογιάννη μαζί με συναδέλφους της Βουλευτές, κατέθεσαν και νέα ερώτηση στην Βουλή με θέμα την καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων προς τους αγρότες της χώρας καθώς και για τη στήριξη των τιμών του ελαιολάδου.

Η ερώτηση απευθύνεται στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ.Μπατσελή και μαζί με την κ.Κεφαλογιάννη συνυπογράφουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Ελ. Αυγενάκης Ηρακλείου, Γ. Αποστολάκος Λακωνίας, Μ. Παπαδόπουλος Κοζάνης, Κ. Τζαβάρας Ηλείας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Καβάλας, Κ. Κόλλιας Κορινθίας, Χ. Σταικούρας Φθιώτιδας και Γ. Κασαπίδης Κοζάνης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η τεράστια καθυστέρηση για την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων έχει φέρει εκατοντάδες αγρότες σε δεινή οικονομική θέση. Καθώς βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Νοεμβρίου και η Κυβέρνηση έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες στην εξουσία, δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη για την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.
Από τα γεγονότα προκύπτει, ότι η κυβέρνηση ήταν και συνεχίζει να είναι πλήρως απροετοίμαστη, καθώς ακόμη δεν έχει κανένα σχετικό προγραμματισμό για τη διαχείριση ακόμα και του θέματος της άτοκης χρηματοδότησης, που είχε εξασφαλίσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και για το θέμα των κοινοτικών ενισχύσεων, αλλά ακόμα και των αποζημιώσεων της καταστροφής των αμπελουργικών προϊόντων, που ζητούσαν την άμεση καταβολή του 50% των ζημιών. Δυστυχώς, η απουσία σχεδίου και προγραμματισμούς της Κυβέρνησης και η καθυστέρηση καταβολής των φετινών επιδοτήσεων έχει εξαντλήσει οικονομικά αρκετούς συμπολίτες μας, καθώς γνωρίζουν, ότι τις προηγούμενες χρονιές, όχι μόνο είχαν εισπράξει τις επιδοτήσεις, αλλά και την αξία των προϊόντων τους.


Ταυτόχρονα σημειώνεται, ότι ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο κρίση, εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται και κατά την φετινή χρονιά στην εγχώρια αγορά, που εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες.
Σημειώνεται, ότι πολλοί παραγωγοί προκειμένου να πουλήσουν το απόθεμά τους ρίχνουν περαιτέρω τις τιμές ,με αποτέλεσμα αυτές να κατρακυλούν, φτάνοντας στα επίπεδα του 1996, αφού εξαιρετικής ποιότητας λάδια πωλούνται ακόμη και προς 2 ευρώ το κιλό. Ως εκ τούτου, και δεδομένης της άσχημης διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, αλλά και της σημαντικότητας του τομέα για την ελληνική οικονομία, κρίνεται επιτακτική η στήριξη των τιμών ελαιολάδου.

Κατόπιν των ανωτέρω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Υπάρχει η πολιτική βούληση και κεντρικός σχεδιασμός από πλευράς υπουργείου και κατ? επέκταση της κυβέρνησης, για την άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων;
  2. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προγραμματίζει η κυβέρνηση να ενισχύσει του ελαιοπαραγωγούς και τους βιοκαλλιεργητές και να στηρίξει τις τιμές του ελαιολάδου; »

     

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία