Εμβολιαστικά κέντρα και τα ΚΑΠΗ από σήμερα

Εκτύπωση

Εμβολιαστικά κέντρα και τα ΚΑΠΗ από την σήμερα

  • Κλείνουν και άλλα σχολεία

          30/11/09

της Μαρίας
Καλογεράκη
Μια σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο βρεφονηπιακός σταθμός στα Ζωνιανά και 4 ακόμα τμήματα  προστέθηκαν στον  κατάλογο των σχολείων που κλείνουν στο νομό Ρεθύμνου, λόγω της νέας γρίπης.
Πρόκειται για το Ε2 τμήμα στο 5ο  δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, το δημοτικό της Αξού, το Β4 τμήμα του 2ου γυμνασίου Ρεθύμνου , το Β τμήμα στο γυμνάσιο Πανόρμου και το Γ τμήμα στο δημοτικό Σπηλίου.  
Οι μαθητές των σχολικών μονάδων που έβαλαν και σήμερα λουκέτο, εμφάνισαν συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης. Η αρμόδια σε θέματα παιδείας αντινομάρχης Ρεθύμνου, επισημαίνει πως δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Αυξάνεται καθημερινά και ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού

 Ένας 14χρονος μαθητής είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης. Ωστόσο χθες είχαμε οκτώ νέα κρούσματα εκ των οποίων τα δυο σε νοσηλευτές του νοσοκομείου. Όλοι οι ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα ήπιας μορφής και νοσηλεύονται κατ΄ οίκον.

Την ίδια ώρα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός πολιτών έχει κάνει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.
 

Από την Δευτέρα θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα και στα ΚΑΠΗ

Εν τω μεταξύ από την 1η Δεκεμβρίου που ξεκινά ο εμβολιασμός των υγιών ομάδων του πληθυσμού, στο νομό Ρεθύμνου, εκτός από το γενικό νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας, σαν εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ του δήμου Ρεθύμνου καθώς και το ιατρείο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της νομαρχίας.
Πληροφορίες για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων οι Ρεθεμνιώτες θα μπορούν να βρουν μέσω της πενταψήφιας τοπικής γραμμής βοήθειας 15313, που λειτουργεί σε γραφείο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της νομαρχίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις των εμβολιαστικών κέντρων έχουν ως εξής:

  • Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου, Πάρεν Σιγανού 5, τηλ. 28310-27800
  • Β΄ ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου, Ούλαφ Πάλμε 4, τηλ. 28310-55243
  • Γ΄ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνου, Μαθιουδάκη 24, τηλ. 28310-26070
  • Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου, Ζαμπελίου 34, τη. 28313-43306 και 28313-43307

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα των ΚΑΠΗ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
Το εμβολιαστικό κέντρο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία