Ο Βουλευτής Κριτσωτάκης στα Σελλιά για το λάδι.

Εκτύπωση

Ο Βουλευτής  Κριτσωτάκης στα Σελλιά για το λάδι.

30/11/09

Επίσκεψη στα Σελλιά και συζήτηση για το λάδι και την προοπτική του, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη.  
Η εφημερίδα μας δημοσίευσε σχετικό άρθρο προ ημερών για το ίδιο θέμα (άρθρο της δημοσιογράφου της Ρ.Α. κ. Μαρίας Καλογεράκη), σχετικά με το ίδιο ρεπορτάζ.
Η Συντονιστική Επιτροπή Σύριζα στο Ρέθυμνο, απέστειλλε επιστολή προς την εφημερίδα μας, δίνοντας συμπληρωματικά στοιχεία για αυτή την επίσκεψη στα Σελλιά.

"Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχαν οι γεωπόνοι κ.κ. Μαυρογιάννης Μανόλης & Μπεκάκος Νίκος, ενημερώθηκε από παραγωγούς και συνεταιριστές της περιοχής για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα η καλλιέργειας της ελιάς ( τόσο η συμβατική όσο και η βιολογική ), για την εξευτελιστική τιμή του λαδιού που οδηγεί σε εγκατάλειψη την ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται εκεί για να οργανωθεί καλύτερα η παραγωγή και η διάθεση αυτού του εξαιρετικής ποιότητας τοπικού προϊόντος.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο σκληρό  αγώνα των παραγωγών για την αξιοπρεπή επιβίωση τους στην ύπαιθρο και δεσμεύτηκε  ότι θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το λάδι, ζητώντας να στηριχθεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και να διαμορφωθεί επιτέλους  γι΄ αυτό το βασικό προϊόν της μεσογειακής μας διατροφής, εθνική στρατηγική  σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή και  την τυποποίηση, μέχρι την  εμπορία  και την κατοχύρωση ισχυρής ταυτότητας στη διεθνή αγορά ".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία